Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці реабілітаційний центр для наркоманів не дає життя містянам

26 липня 2013, 00:02
Дата ефіру/події: П’ятниця, 26 липня 00:02

До програми Свідок звернулися мешканці будинку на столичному Повітрофлотському проспекті. Говорять, у них хтось організував Центр реабілітації наркозалежних. Люди цим невдоволені і прагнуть розібратися, чи законне їхнє специфічне сусідство.

Життя цієї жінки нагадує відомий фільм "На голці", що розповідає про життя наркоманів. А все тому, що будинок, у якому вона мешкає, хтось перетворив на справжній наркоцентр.

Алла Анатоліївна, мешканка м.Києва:

- В парадном - він собі зайшов, тут полностю не прийняв дозу. Я вихожу, говорю: дорогой, шо ти дєлаєш? А він - да мені там не хватило... Стоїть і колеться при мені.

За словами киянки, багатокімнатну квартиру на першому поверсі три роки тому викупила якась фірма. Спочатку була крамниця. Але одного ранку на дверях з'явилася табличка - Медичний центр. Кого там лікуватимуть, стало ясно одразу.

Галина Григорівна, мешканка м. Києва:

- Идешь - и страшно во дворе. В полвосьмого они уже кучкуются, очередь выстраивается. Естественно, курят, ругаются. У нас детей во дворе нет - вы видите! Их просто не выпускают родители сюда.

Алла Анатоліївна, мешканка м.Києва:

- Ви мене вибачте - ето жилой дом, дєтська площадка. Тут же тобі курять, тут тобі пють, тут тобі колються. Скоко раз ми шпріци находили на горкє на дєтськой.

Ошелешені мешканці кинулися до ЖЕКу, але там лиш розвели руками. Мовляв, приватна власність, нічого не вдієш. Допомогти позбутися неприємного сусідства обуреним людям обіцяли і депутати, і чиновники Міністерства охорони здоров'я, та справа - аніруш.

Сергій Антонович, мешканець м. Києва:

- Я согласен- они больные, но мы здесь ни при чем. Пусть этих людей лечат в больницах, где угодно, но в жилом доме таким кабинетам не место.

Коли до медичного центру на Повітрофлотському проспекті приїхали журналісти Свідка, там тривав прийом пацієнтів. 

- Добрий день.

- Добрий.

- Телебачення турбує. Чи можна полспілкуватися з кимось із керівництва?

- Вони від'їхали на певний час і коли приїдуть - зможете поспілкуватися.

Численні відвідувачі лікувального закладу теж не багатослівні.

- Скажіть, будь ласка, чи ви не сюди йдете випадково, не у цей центр?

- Ні.

- Скажіть, яку допомогу ви тут отримуєте?

- Идите туда, вам все там расскажут.

- Так яку допомогу вам тут надають?

- Нормальну.

Після годинного чергування під дверима журналістів таки запрошують усередину.

Оксана Михайлівна, головний лікар медичного центру:

- Наш медичний заклад працює повністю легально. У нас є ліцензія на медичну практику. Знаємо відношення наших сусідів до нас. На жаль. На території державних медичних закладів відкривати часні кабінети ми не можемо.

Місцеві ескулапи запевняють - видають пацієнтам лише замінники наркотичних речовин. А чим займаються хворі поза центром, їх, мовляв, не обходить.

Сергій Костира, правознавець:

- Есть отдельное распоряжение МОЗ, которое четко оговаривает о том, что любые реабилитационные центры по определению своему выносятся за город. Они должны иметь оборудованные помещение, которое, как правило, находится либо за городом, либо должно быть оборудовано высоким забором.

Як сталося, що клініка для наркозалежних міститься у житловому будинку, Свідок дізнавався у профільному Міністерстві. Чиновники пообіцяли розібратися й надати Свідку вичерпну відповідь. Продовж десяти днів. А мешканцям порада від юристів - не гаючись писати заяву до прокуратури.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Явная заказуха..Канал НТН явно перебарщивает.А хоть одно ЧП случилось во дворе?ОСТАВТЕ В ПОКОЕ эти клиники.Что лучше чтоб наркоманы кололись везде?А так будет.Жители чего то не говорят кто убирает мусор.Кто зимой и весной снег расчищал.ПОЙМИТЕ свято место пусто не бывает.А если клиники прикрыть то будет ХАОС.Каналу НТН :готов лично встретится с журналичстами и дать миниум 5 ответ почему Клинника это пока единственный выход.Хотя Эта статья заказная.По этому и встречи не будет)))
Самсон 29.07.2013, 07:56 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.