Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Літню киянку викрали з психлікарні заради квартири

26 липня 2013, 22:12
Дата ефіру/події: П’ятниця, 26 липня 22:12

Із столичної психоневрологічної  лікарні №3, що у Глевасі, викрали пенсіонерку. Так вважають родичі хворої на шизофренію бабусі, про яку пару тижнів тому вже розповідала программа Свідок. Люди впевнені - старенька  потрапила до лабет квартиниих шахраїв, її життя - в небезпеці.

Киянку Олену Грищенко журналісти Свідка зустріли біля райвідділку міліції.

Олена Грищенко, невістка зниклої:

- Сейчас я иду подавать заявление по поводу исчезновения моей свекрови Грищенко Валентины Дмитриевны. Странного исчезновения. Фесенко Дана Анатольевна преступным образом выкрала ее и неизвестно, где она в данный момент находится и жива ли она вообще.

Долею психічно хворої пенсіонерки Валентини Грищенко вже переймалася програма Свідок. Саме на її квартиру у престижному районі столиці поклали око шахраї. Зловмисники підписали з бабусею договір про довічне утримання. У цьому засвідченому в БТІ документі  помешкання старенької оцінено аж у шість тисяч гривень.

Олена Грищенко, невістка зниклої:

- Стали выяснять и оказалось, что мама находится в психлечебнице, куда отправила ее вот эта опекунша. Она договорилась с врачами о том, что маму кроме нее никому не выдавать, согласно договора о пожизненном содержании.

Коли ж близькі отримали дозвіл забрати жінку з лікарні, її там не виявилося - родичів випередили.

Сергій Костира, правозахисник:

- Предоставила еще раз документ без оригинала паспорта и других документов, подтверждающих правомочность ее действий, попросту выкрала из психиатрической лечебницы Грищенко Валентину Дмитриевну и исчезла в неизвестном направлении.

Чому психічно хвору пенсіонерку запросто віддали чужій людині, Свідок намагався дізнатися з перших уст.

- Назад! - Добрий день! - Я сказав назад! - А хто ви такий?

Та виконавець обов'язків керівника медичного закладу від спілкування з журналістами категорично відмовився. На думку правознавців, на те є вагомі причини.

Сергій Костира, правозахисник:

- В данный момент назначена судом психиатрическая экспертиза, которая указывала бы, что на момент подписания данного договора Грищенко страдала психическими расстройствами и шизофренией. Избежать этого они могли только одним способом - выкрасть бабушку. И не дать провести экспертизу.

Доля Валентини Грищенко хвилює її рідних. Вони сподіваються, що шахраї не піддадуться на спокусу фізично розправитися зі старенькою і повернуть її додому. Зниклу жінку вже оголосили у всеукраїнський розшук.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.