Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 3 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах залишається безкарним хазяїн агресивного собаки

1 серпня 2013, 22:37
Дата ефіру/події: Четвер, 1 серпня 22:37

Під час ранкової прогулянки жінка ледь не втратила руки. Інцидент стався в Черкасах. На березі Дніпра на містянку напав бійцівській пес. Собака гуляв без намордника й повідця. Відтоді минуло три місяці. У постраждалої й досі не працюють два пальці ушкодженої руки. А правоохоронці не можуть притягти власників пса до відповідальності.

- Ось шрами, ось шрами, і тут.

Ольга Скрипник показує ушкоджену руку. Каже, чотирилапий мало не відкусив її.

Ольга Скрипник, постраждала:

- Вона відскакує і на мене, вона вхопила мене, три рази мене хапала за руку, потім я вже впала, був шоковий стан, мені викликали швидку.

Собака на жінку накинувся зненацька, коли вона відпочивала на березі Дніпра після вранішньої пробіжки. Після укусу в постраждалої не працюють два пальці. Медики кажуть, пес зачепив нерви.

Олег Роскопін, керівник Черкаської міської поліклініки №2:

- Є у неї певні порушення і функції передпліччя і кисті, мається на увазі послаблена сила кисті, послаблені рухи, обмежені дещо рухи кисті.

Лікарі радять зробити операцію. Та грошей на неї в постраждалої немає. Після інциденту вона втратила роботу. Компенсації від власників пса не отримала. Свідки ж кажуть: собака часто нападає на людей, бо господарі й далі вигулюють улюбленця без повідця.

Елеонора Гавриленко, мешканка м. Черкас:

- Проходим 15 метрів і тут я спиною чую, ця туша несеться на нас, значить, наскакує воно на дитину мою і собаку. Не знаю, шо він там хотів, він не встиг вкусить. Ну я обернулась, крикнула. Кажу, ти шо, спеціально це робиш. А він так вальяжно, цей хазяїн, піднімається і каже:шо вона твоїй дитині зробить?

Кінологи радять: щоб собака так не поводився, треба дотримуватися правил вигулювання тварин і обов'язково виховувати пса.

Максим Козак, кінолог:

- Собака это просто собака, она делает ровно то, чего ей не запрещают или позволяют. В любом случае поведение собаки - это полная ответственность хозяина.

Спілкуватися з журналістами власники агресивної тварини відмовилися. Та не на камеру розповіли - оплатити лікування жінки готові, якщо вона принесе їм чеки. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження, та розслідування з місця не зрушило.

Дмитро Грищенко, співробітник УМВС України в Черкаській області:

- Воно було відкрите за статтею 125 ККУ - умисне легке тілесне ушкодження, а потім воно було перекваліфіковано на статтю 122 ККУ - умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості.

Після розслідування матеріали передадуть до суду. Власникам собаки загрожує трирічне ув'язнення або два роки виправних робіт.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Собака нормального человека не покусает, а эту женщину она покусала не зря
Юрий 13.09.2013, 22:37 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.