Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вирок "борзнянському різнику" - 14 років

3 серпня 2013, 00:51
Дата ефіру/події: Субота, 3 серпня 00:51

14 років для "борзнянського різника". На Чернігівщині оголосили вирок колишньому міліціянтові - Сергію Ярошенку. Його звинувачували в замаху на вбивство вагітної жінки та побитті місцевого єгеря. Судовий процес інтригував: підозрюваний вину заперечував, захист наголошував на його алібі, а обвинувачення - з найменшими деталями описувало криваві злочини чоловіка.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Увесь судовий процес цієї резонансної справи тривав лише місяць. Сторони дисципліновано відвідували засідання. За цей короткий проміжок часу слухали майже півтора десятка свідків зі сторони обвинувачення, п'ятьох - представив захист. Зачитували висновки й експертизи. Відбулися, звісно, й дебати.

Обвинувачення прокурор ґрунтувала на свідченнях постраждалої - 22-річної Оксани Циганок. Вона розповіла - вранці 11-го березня до її будинку вдерся п'яний Сергій Ярошенко, вимагаючи грошей, побив і порізав. І навіть не зважив, що господиня на шостому місяці вагітності.

- Ярошенко завдав 5 ударів ножем в живіт потерпілій.

Хотів перерізати й горло, але чиркнув по щоці й губах. Дівчина зуміла вирватися - чкурнула у хвіртку й побігла до сусідів. Їй не відчинили, але й нападник утік. Оксану ледь живу ушпиталили. Лікарі шокували пацієнтку - вона втратила дитину. Це була крихітна - 900 грамів - дівчинка.

- Лікарі мені сказали в лікарні, що якби не дитина, то померла б я.

Що саме Ярошенко скоїв злочин, підтвердили й численні речові докази.

Тетяна Варуша, керівник відділу прокуратури Чернігівської області:

- Було виявлено та вилучено чохол від мисливського ножа, волосся людини, гіпсовий зліпок протектора шин автомобіля.

І козир прокурора - висновок судово-молекулярно-генетичної експертизи.

- На правому рукаві светру знайдені генетичні ознаки крові потерпілої Циганок.

Свою вину Ярошенко заперечує. І наче навмисно постійно плутає прізвище постраждалої.

- Що стосується залишиків крові, які могли походити від Циганенко - це взагалі неможливо.

Не визнає підсудний й іншого правопорушення - побиття Василя Обушного, єгеря Борзнянського лісового господарства. Вночі в угіддях працівник разом з колегами побачив машину. За світлом фар зрозуміли - водій полює на диких тварин. Єгері зупинили авто. Звідти вибрався п'яний Ярошенко - поводився агресивно, лаявся й врешті вдарив лісника. Та так, що той знепритомнів. Було це ще 2009-го. Постраждалий вже й не сподівався, що кривдника покарають. За фактом побиття особи під час виконання службових обов'язків Борзнянський райвідділ міліції провадження не розпочав. Бо тоді там працював сам нападник. Хоча колеги його кажуть - правоохоронцем він був аби-яким.

- За порушення службової дисципліни Ярошенко неодноразово притягувася до КВ.

За час служби його двічі звільняли, а він через суд поновлювався. Тільки в січні цьогоріч за власним бажанням пішов з лав МВС. У Борзні екс-міліціянт разом із батьком наганяв страху на все містечко. Під час нападу на Оксану Циганок вимагав гроші, які вона нібито заборгувала, коли працювала продавчинею в їхній крамниці. Ярошенки нарахували космічну нестачу - 120 тисяч гривень. Саме через цю суму підсудного й обмовляють - запевняє його адвокат. Оксана й сама могла завдати собі шкоди.

Олег Щербак, адвокат підсудного:

- Людина не виключається, що могла спричинити, якщо б цей висновок був, нашому засіданні все було б інакше.

А Сергій Ярошенко має алібі: в час, коли порізали дівчину, він був з приятелями. Захист просив виправдати чоловіка. Обвинувачення - дати 15 років. Судді радилися добу, врешті вирішили:

Валентина Хандога, суддя Ніжинського міськрайонного суду:

- Остаточно Ярошенку Сергію Федоровичу призначити покарання 14 років позбавлення волі, з конфіскацією всього особистого майна.

А також відшкодувати матеріальні збитки: державі - судові витрати й проведення експертиз, постраждалій - моральні страждання.

Оксана Циганок, постраждала:

- За нього, що він залишився за гратами - мені спокійніше, але залишився його батько, він тоже така людина, яку тоже боялися.

Сам батько засудженого традиційно від спілкування з пресою відмовився.

- Чи будете оскаржувати вирок, найголовніше - скажіть будь-ласка, пане Федоре, не мовчіть, скажіть.

До речі, паралельно родина Ярошенків програла ще один суд і теж на користь Циганків. Служителі Феміди визнали неправочинною заборгованість, власне через яку екс-міліціянт і порізав дівчину.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.