Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сумчанин зривав з жінок прикраси

7 серпня 2013, 22:11
Дата ефіру/події: Середа, 7 серпня 22:11

Серія жорстоких пограбувань - у Сумах. Розбійник щоразу б'є жертву по голові та зриває дорогі прикраси. Ані грошей, ані телефонів не бере. Постраждалі - здебільшого жінки з різних районів міста. Нападник діє посеред білого дня. В міліції, після дивних вагань, запевнили - злочинець уже за гратами.

На пані Олександру нападник чекав біля під'їзду.

Олександра Краснобородько, постраждала:

- Днем, в полпервого дня, сходила на ринок, йшла, а це ж рядом, коло міліції. Він підходе і каже, мені надо в 11 квартиру, а я питаю, шо ви хотіли, там квартиранти живуть, та мені надо друга, кажу -  тут немає нікого, і все. Откріваю домофон і захожу, як він прошмигнув за мною? І все.

Отямилася жінка в калюжі крові - нестерпно боліли голова та вуха. Бідолашна зрозуміла - з неї зірвали золоті сережки й ланцюжка. Більше нічого не зникло.

- Були 400 грн, у кошельку, і кошелек лежав біля мене, і ключи от квартири, все було.

В іншому районі міста просто на вулиці напали на ще одну жінку. Розбійник ударив її кілька разів по голові та плечі. З непритомної також зняв золоті прикраси. Постраждала каже - пограбували її неподалік зупинки з людьми. Втім, ніхто не допоміг.

Тетяна Муриш, постраждала:

- Утром в 7 часов я їхала на город, на дачу, і по дорозі хто-то сзади ударив по голові, і я ніче не помню. Сорвані серьожки з ушей, уші вирвані, рука поломана в плечі. І голова розбита.

На відміну від Тетяни, пані Валентина нападника добре роздивилася та запам'ятала. Бачила в його руках чорного пакета з чимось невеличким і важким, утім страшного не запідозрила.

Валентина Дяченко, постраждала:

- Бежит мужик высоченький, худощавый, светловолосый, длинноносый. Я открыла дверь, а он бежит: женщина, подождите, мне тоже надо в ваш подьезд. Поднимаюсь уже на площадку второго этажа, и я ничего не помню.

За кілька днів до лікарні швидка доправила шістьох жінок із розбитими головами та порваними вухами. Медиків неабияк здивувала схожість травм.

Олександр Дмитренко, завідувач нейрохірургії Сумської обласної лікарні:

- С тяжелыми черепно-мозговыми травмами, с ушибами головного мозга, с переломами костей свода черепа. Были случаи, когда за один день поступало 2 человека. По механизму нанесения травм это почерк криминальный, по всей видимости, наносились повреждения металлическим предметом или битой.

Після першого нападу на жінку минуло 2 тижні. Втім, у міліції злочину не коментували. Журналістів запевняли, що кількість постраждалих перебільшена й немає жодних підстав вважати, що грабує один й той самий розбійник. Думку правоохоронці змінили лише після широкого розголосу у ЗМІ. Тепер запевняють: підозрюваного вже затримали.

Ельвіра Біганова, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- Був затриманий 26-річний сумчанин, який заробляв собі на життя тим, що зривав з жінок золоті прикраси. Сьогодні доведено його причетність до скоєння 2 таких пограбувань, але в нас є всі підстави вважати, що цей список може бути подовжений до 10 злочинів.

Підозрюваний:

- Просто так вот шел, видел... Вижу, на девушке или женщине цепочка есть, ну и срывал. Честно сказать, раскаиваюсь в том, что сделал. Очень раскаиваюсь, виноват и готов ответить.

Якщо доведуть, що жорстокі пограбування скоював саме цей чоловік, йому загрожуватиме до 6 років ув'язнення. Проте тюрми замало - вважають постраждалі.

Валентина Дяченко, постраждала:

- Я не могу головы поднять, у меня идет кругом уже трое суток, я не могу ни есть, ничего. Чтоб он испытал то, что я испытываю, больше ничего, мне не надо материального, это не окупится никакими деньгами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.