Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ми можемо дати дитині майбутнє

15 серпня 2013, 20:54
Дата ефіру/події: Четвер, 15 серпня 20:54

Допомоги потребує 10-річна Христина Калюжна. У неї страшне захворювання крові - апластична анемія. Дівчинці терміново слід пересадити кістковий мозок. Зробити операцію готові в італійській клініці. Лише на пошуки донора потрібно 30 тисяч єврів. Для матері-одиначки це шалені гроші.

Два роки тому Христинка впала на дачі з дерева. Малу терміново доправили до лікарні. Після ретельного обстеження медики ошелешили діагнозом - у дівчинки гепатит. Рік боротьби з недугою - й дитина одужала. Та за деякий час у неї з'явилися на шкірі синці. Мати знову повезла доньку до медзакладу. Як вирок пролунав новий діагноз.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог:

- Кристина имеет приобретенную апластическую анемию, то есть костный мозг по определенным причинам отказался вырабатывать клетки крови.

Вже одинадцять місяців дівчинку лікують у столичному Охматдиті. Попри те Христинка жвава й життєрадісна. Вона обожнює малювати. І охоче розповідає про свої картини. Ось - місто майбутнього, а це - вона вже майструє.

- Что ты делаешь?

- Дом мечты. Я хочу сделать нам с мамой спальню, тут будет балкон, тут будет ванна и кухня, а тут гостинная.

Дівчинка багато мріє про майбутнє, але яким воно буде - залежить нині від небайдужих людей. Адже врятувати Христину може лише пересадження кісткового мозку від нерідного донора.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог:

- Если не сделать трансплантацию, то когда-нибудь наступит момент, организм не будет принимать нормально кровь, у неё достаточно часто преливания, раз в неделю, и с каждым разом она отвечает все хуже. Что значит хуже? Они не поднимают до нормального уровня гемоглобин, это говорит о том, что органы страдают от недостатка кислорода.

Операцію слід робити якнайшвидше. Італійська клініка готова взяти дитину. Утім, на це потрібні шалені гроші. Лише на пошуки донора - 30 тисяч єврів. Сама операція коштує в рази більше. У родини такої суми немає. Адже мама сама виховує доньку. Мало того, через догляд за дитиною жінка не може працювати.

Олена Калюжна, мати хворої дівчинки:

- Тридцать тысяч евро поиск донора, пять тысяч типирование. Такой возможности у меня нет, дохода такого нет, чтобы оплатить лечение, сейчас я нахожусь на больничном и одиннадцать месяцев я работать не могу.

Христинка вірить, що одужає. Не боїться ані болючих процедур, ані самої операції. По-дорослому 10-річна дитина переймається іншим.

Христина Калюжна, хвора дівчинка:

- Я не то, что боюсь, мне очень страшно, как собирать деньги, у мамы таких денег нет, а такую сумму собрать, мне кажется, нереально.

Тож родина звертається до небайдужих глядачів - допоможіть Христинці відчути, що її здорове майбутнє - це реальність.

Олена Калюжна, мати хворої дівчинки:

- Я очень надеюсь на помощь неравнодушных людей, которые помогут нам справиться с этой болезнью и дадут шанс на жизнь, на полноценную жизнь.

Реквизиты для оказания помощи
Приватбанк
№ счета 29244825509100
МФО: 305299
ОКПО: 14360570
Назначение платежа: Благотворительная помощь на лечение дочери.
Получатель: Калюжная Елена Владимировна
Номер карты: 5457 0823 9039 8118
Телефон мамы 099-262-60-60 Елена

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.