Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві згорів великий базар

15 серпня 2013, 22:46
Дата ефіру/події: Четвер, 15 серпня 22:46

Масштабна пожежа в Києві. Пізно ввечері зайнявся базар "Оболонь". Вже за годину від найбільшого Центрального павільйону залишилася купа обвугленого залізяччя. Збанкрутіли майже дві сотні місцевих підприємців.

Згорілі дотла торговельні ролети та розтоплені металеві каркаси. А ще - купа попелу від того, що ще вчора було крамом. Така картина сьогодні на столичному базарі Оболонь.

- Кто это сделал, кому это выгодно, вы мне скажите? Кому это выгодно? Кто за это заплатит, скажите пожалуйста?

- Мы без ничего, без денег. Все ушло, как говорится, в воздух.

Пожежа, через яку збанкрутіли майже дві сотні підприємців, спалахнула о десятій вечора. Зайнялося на даху найбільшого на базарі Центрального павільйону. За лічені хвилини вогонь охопив усю велетенську споруду, а чорний дим оповив мало не весь мікрорайон.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва:

- По прибытию было установлено, что площадь пожара составляет около 600 кв метров. Сложность была в том, что на территории рынка находился всего лишь один пожарный гидрант. Два гидранта, на которые ставились автомобили, были за территорией рынка.

Та й дістатися охопленої полум'ям споруди було не так просто. А все через розташовані навколо павільйону численні рундуки. Сімнадцять пожежних підрозділів боролися з вогнем кілька годин. Вже вранці на згарище зійшлися численні погорільці. Звістка про нещастя для більшості - як грім серед ясного неба. 

- Я пришла на работу и узнала.

- А я по радио узнала. Сын позвонил ночью - мама, горит рынок.

- У меня товара на 150 тысяч пострадало. Двойной контейнер вот этот.

Павільйон охоплював приблизно 1/5 частину всієї території базару. Тільки за попередніми підрахунками в мить займання там було товару на мільйони гривень.

- Ноччю сказали. Я з дитиною була і невозможно було прийти сюди.

- Як ви думаєте, що могло статися?

- Не знаю. Хто каже - проводка замкнула, хто шо.

- Сказали, шо замкнула проводка. Больше всего шо замикание. Другого ничего не может бить. На прошлой недєлє її замикало. Ничего ж неизвесно, никто за етим не следіт.

Що червоний півень залетів на базар саме через несправність електрообладнання - не відкидають і у місцевій адміністрації.

Олександр Ходоковський, заступник директора базару:

- Этим вопросом занимаются сейчас эксперты по поводу проводки. А вообще на любом объекте большом всегда есть какие-то технические моменты. Это внутренний вопрос администрации рынка. Собрав тех людей, которые здесь работают, будем вместе находить взаимоприемлемое решение.

Проте в декого з погорільців є й інша  версія. Адже палає на базарі не вперше.

- Другий раз уже. Горіла гуманітарка. Говорят, шо ракетніца була, но толком ніхто нічого не знає. А це другий раз уже - овощний. Піджог видно, потому, шо кому-то нада територія.

А ще люди кажуть про блискавку. Адже пізно ввечері Київ накрила злива з громовицями. Чому саме зайнялося - рятувальники та правоохоронці обіцяють сповістити вже за тиждень. Відомо, що під час пожежі ніхто з людей не постраждав.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.