Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Корумповане керівництво тероризує сумський "Беркут"

21 серпня 2013, 01:53
Дата ефіру/події: Середа, 21 серпня 01:53

Розплата за корупційний скандал. Сумських беркутівців, що рік тому поскаржилися до прокуратури на побори командира, знову пригноблюють. Третину підрозділу звільнили одразу. І лише 4-ом бійцям вдалося поновитися на службі через суд. Нині проти них продовжуються репресії - заявили рядові міліціянти.

Ані дня без догани: таким гаслом керуються командири сумського беркуту - кажуть рядові бійці. І зазвичай карають тих, хто не побоявся рік тому звернутися до прокуратури.

Дмитро Дорошенко, співробітник Беркуту:

- Именно те люди наказаны и постоянно наказываются, те, которые указали на коррупционные действия  в подразделении. Все эти выговора, которые выдаються нашим работникам, они все безосновательны и незаконны, абсолютно незаконны.

Дмитро знову вирішив не миритися з несправедливістю - оскаржує догану та стягнення третини премії в суді.

Дмитро Дорошенко, співробітник Беркуту:

- До этого за весь мой период службы ни одного выговора, ни одного предупреждения -  устного, ни письменного, в суд сегодня я отнес все свои грамоты, которые у меня были.

Служителі Феміди також не виявили ані порушень у роботі беркутівця, ані підстав для догани.

- Суд постановив: адміністративний позов Дорошенка Дмитра Сергійовича  до роти особливого призначення Беркут про скасування наказів задовольнити.

Таких позовів від беркутівців вже 6, поступово додаються нові. Втім, радість перемоги у хлопців недовга - телефоном їх сповіщають, що колегу щойно звільнили.

В'ячеслав Голуб, співробітник Беркуту:

- Мій заступник, обираєма особа в нашій профспілковій організації, Анатолій, був сьогодні звільнений також без рішення профспілкової організації. Йому погрожували звільненням і його сьогодні звільнили.

В'ячеслав розповідає: новий командир Беркуту тепер часто їм дорікає за роботу, причому завжди вимагає йти зі служби. Інакше каже - доведеться це зробити примусово, через догани.

В'ячеслав Драновський, командир сумського Беркуту:

- Значит, администрация вправе тебя уволить за следующее правонарушение. А следующее правонарушение, оно долго не заставит себя ждать. Можешь мне поверить. Понимаешь? Поэтому я даю тебе шанс. Ты можешь сейчас найти себе место и перевестись по-добру - по-здорову, если нет, значит, я тебе обещаю, что ты будешь уволен.

В управлінні МВС до таких погроз поставилися спокійно. Кажуть, такі реалії служби.

Ельвіра Біганова, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- Ні про яку помсту з боку керівництва тут не може й бути мови. В міліції все регламентується наказами та службовою субординацією. Якщо тобі поставлено завдання - ти зобов'язаний його виконати, не виконав - отримуй покарання, навіть до звільнення з внутрішніх справ.

18-ро нескорених беркутівців утворили власну профспілку і намагаються всі негаразди тепер вирішувати через суд. Та порозуміння з обласним керівництвом міліції все одно немає.

Віктор Козицький, керівник УМВС у Сумській області:

- У нас зачастую суд не может знать всех нюансов милицейской, скажем, деятельности, и то, что мы считаем, подрыв даже не то, что авторитета, а подрыв боеготовности, тем более такого подразделения, как Беркут, суд считает, что можно таким людям работать в Беркуте, мое мнение - допустим, нельзя.

Наче боротьба з вітряками - протистояння рядових міліціянтів з власним керівництвом. Хлопці  бажають просто працювати, але доводиться готуватися до війни.

В'ячеслав Голуб, співробітник Беркуту:

- В нас це іншого виходу немає, довіряти більше нікому.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.