Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В оздоровчому таборі "Лелека" захворіли діти. Медперсоналу на місці не виявилося

22 серпня 2013, 16:06
Дата ефіру/події: Четвер, 22 серпня 16:06

Майже триста дітей - і жодного медика. На Одещині - скандал навколо оздоровчого табору, в якому малеча відпочиває за програмою соціального страхування. На сполох ударили батьки: хворих дітей із гарячкою доводиться лікувати вихователям.

Олекасандра з Одеси до оздоровчого табору приїхала вдруге за літо. Каже, першої зміни все було чудово. А ось під час четвертої тут розпочалася справжня епідемія гострих респіраторних захворювань. Заболіло горло й у дівчинки. Вона пішла до медпункту. Та ані лікаря, ані медичної сестри там не знайшла. Наступні п`ять днів про Олександру та її подруг дбали вихователі.

Олександра, вихованка дитячого оздоровчого табору:

- Температура 38,5. Горло. Ухо простудила. А лечат нас только вожатые. Сидят только вожатые. Ты им говоришь, что у тебя болит и они таблетки дают или горло мажут. Но ни одного медика нет.

Юля, вихованка дитячого оздоровчого табору:

- Ну, хорошо, что у нас есть хорошие вожатые. Ходят в аптеку. Принесли нам лекарства, нам стало гораздо легче.

Директорка табору стверджує: медика дійсно не було. Але лише одну добу.

Людмила Гузаїрова, директор дитячого оздоровчого табору:

- Да, такая ситуация была. Ровно сутки. Срок одного доктора закончился. Они уехали поздно ночью. А другой заехал к нам только через сутки.

Керівниця каже: діти почали масово нездужати саме під час перезміни лікарів. Що за хвороба косила малих вихованців - й гадки не має.

Людмила Гузаїрова, директор дитячого оздоровчого табору:

- До 30-35 человек в день. Причем так это была цепная реакция. То есть эти дети переболели, и ми их поднимаем. Тут же, рядом, в этой же комнате ребенок это цеплял.

Чому хворих не переводили в карантин, керівництво відповісти не в змозі. Скільки дітей нездужає нині, директорка також не знає. Лікарем, якого відшукали спеціально для журналістів, виявилася медична сестра. Її знайомство з пацієнтами відбулося у присутності знімальної групи "Свідка". Жінка стверджує: з 15 серпня вона в таборі. І в медпункті не сидить, бо весь час працює.

Катерина Новикова, медсестра табору:

- Значит меня не было, где-то ходила с детьми на море, гуляли. Потому что просят, чтобы мы ходили. Потому что с детьми кто пойдет?

Батьки хворої Олександри вирішили забрати хвору доньку додому. Поки їхали до неї з Одеси, дівчинка зателефонувала знов.

Мирослава, мати вихованки дитячого оздоровчого табору:

- Девочки жалуются, что им начали угрожать после прихода корреспондентов. Сказали, что они поплатятся те, кто это затеял. Что им приводили незнакомую тетю, сказали что это - медсестра и надо говорить, что ми ее видели.

Тепер на території табору працює комісія Фонду соціального страхування. Адже заклад виграв тендер і отримав державні кошти на оздоровлення дітей. Батьки сплачують лише 10% від вартості путівок. У Фонді кажуть: цей табір, як і інші, перевіряють щозміни. На початку четвертої лікар був. Запевняють, якщо факти, про які розповідають діти, підтвердяться, до справи візьметься прокуратура.

Валентин Дубовенко, директор виконавчої Дирекції відділу Фонду соціального страхування в Одеській області:

- Будет ли работать лагерь с Фондом социального страхования или нет, будет решаться по результатам этой проверки. Кроме того, мы направим письма во все соответствующие инстанции для того, чтобы они прореагировали. Если факты подтвердятся на ту ситуацию, которая сегодня наблюдается в лагере "Аист".

Поки ж у складі комісії до табору виїхав лікар, який має допомогти хворим дітям.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.