Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі двоє росіян побили журналістів

23 серпня 2013, 11:29
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 серпня 11:29

Розтрощили авто, побили журналістів, і забрали камеру. В Одесі просто посеред вулиці напали на знімальну групу місцевого каналу. Журналісти зняли на відео, як автівка з російськими номерами грубо порушила правила. З неї одразу вискочили двоє, камінням розбили вікна машини телевізійників, відлупцювали кореспонедентів, погрожуючи ножем забрали в них спорядження і втекли.

Вузька одеська вуличка з одностороннім рухом. Місцеві телевізійники поверталися зі знімання, аж раптом на зустріч виїхала "Тойота Камрі" з російськими номерами. Порушники чомусь вирішили, що їм повинні поступитися дорогою. Коли журналісти почали фільмувати їхні нахабні дії, з японської машини вибралися двоє агресивних молодиків. Вони хотіли за будь-яку ціну стерти відео з камери. Попередження про виклик правоохоронців нападників не зупинило.

- В милицию звоню…

- Вы нас звездами хотите сделать? Пока пленку не отдадите или там флешка, отсюда не уедете, вас не пропустим. Можете тут стоять до вечера.

Останньої миті оператор встиг забрати з камери картку пам'яті. Далі хлопців почали бити.

Олексій Іщенко, постраждалий:

- В итоге камнем вышибается одно стекло, меня бьют в бровь, пытаются забрать фотоаппарат с телефоном. В это же время другой разбивает стекло Диме, оператору нашему, и такую же процедуру осуществляет с ним.

На щастя, на допомогу кореспондентам кинулися місцеві мешканці й відпочивальники. Одні намагалися тримати злочинців, інші зняли з їхньої автівки номерного знака.

Микола, свідок:

- В руках у них был нож. Я когда увидел, что у людей нож, вот у этих, кавказской национальности, и они настроены очень дерзко, жестоко избивали, то я понял, что они могут просто и убить. Поэтому мне пришлось вмешаться.

Коли захисників стало багато, розбійники вскочили у своє авто і втекли, прихопивши журналістські камеру й мобільного телефона. Та невдовзі нападники повернулися на місце злочину, вирішили забрати втраченого номерного знака. Тут на них вже чекали міліціянти.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Було достатньо підстав у слідчих для того, щоб їх затримати в порядку статті 208 КПКУ. І вони зараз перебувають у СІЗО Одеського обласного управління міліції. Під час затримання вони себе поводили спокійно, не так, як під час коєння злочину. Мабуть тому, що вважали себе невинуватими. З їх слів вони вважали, що скоїли якесь дрібне хуліганство, не більше.

Відповідати росіянам доведеться за статтею 187 Карного кодексу України - "Розбій". Вона передбачає позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.