Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможіть шістнадцятирічному Олександрові встати на ноги

26 серпня 2013, 22:04
Дата ефіру/події: Понеділок, 26 серпня 22:04

А зараз просимо вашої уваги. Допомоги небайдужих потребує 16-річний Олексій Видиш. У хлопця страшне захворювання - мієлодиспластичний синдром. Врятувати підлітка зможе лише пересадження кісткового мізку. Операцію погодилися зробити білоруські лікарі. Та тільки на пошуки донора потрібно 30 тисяч єврів. Для сільської родини з Рівненщини ця сума - величезна.

16-річний Олексій з Рівненщини - життєрадісний та усміхнений хлопець. Два з половиною  роки тому він втратив змогу ходити. Лікарі довго не могли поставити діагноз, та згодом з'ясували, в  пацієнта пухлина на шиї, яка перетискає нервові закінчення. Підліткові зробили операцію і, здавалося б, найгірше позаду. Утім, медики ошелешили новим діагнозом.

Галина Видиш, мати хворого хлопця:

- У нас виявили цей мієлодиспластичний синдром МДС, коли кістковий мозок не виробляє певну кількість клітин, лікарі кажуть що це може бути після операції цей дефект, а може виникнути сам по собі, ніхто не знає звідки він виник.

Два роки хлопцеві вливають донорську кров. Для цього Олексій щотижня їздить з рідного села Корпилівки  до Києва. Та зрештою ці процедури підлітка не врятують, йому треба пересадити кістковий мозок від нерідного донора.

Галина Видиш, мати хворого хлопця:

- Йому треба пересадку кісткового мозку, щоб тромбоцити піднялися, щоб він став нормальною людиною. Якщо тромбоцити впадуть, він може просто на просто померти, бо це кровотеча може відкритися, бо тромбоцити мають бути триста тисяч, а в нього тільки 38 тисяч.

Операцію слід зробити якнайшвидше. Білоруська клініка готова взяти хворого. Та лише на пошуки донора потрібно 30 тисяч доларів. Таких грошей сільська родина не має. Мати не працює, адже доглядає недужого сина, батько на заводі міндобрив отримує три тисячі гривень.

Галина Видиш, мати хворого хлопця:

- В нас такої суми немає, навіть якби ми продали все майно, ми б такої суми не назбирали й половини, бо у нас немає чого продати.

Олексій мріє жити повноцінним життям і допомагати рідним. Він любить працювати на землі і свою майбутню професію бачить в агросфері.

- Хочу піти вчитися на тракториста.  Я з дідом з детства на землі робив.

Тож допоможіть хлопчині вижити. В Олексія наступного року у школі випускний, і він хоче знову міцно стояти на власних двох, щоб затанцювати свій перший вальс.

- Якщо все буде добре, то будем танцювать вальс.

Галина Видиш, мати хворого хлопця:

- Прошу, будь ласка, поможіть дитині, щоб він нормально чуствовав себе, нормальною дитиною.

Реквізити для надання допомоги:

Найменування банку: ПАТ КБ "Приватбанк"

№ рахунку 2924 4825 5091 00

МФО: 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Для зарахування на карту 5211 5373 3803 8479, ІПН 2611503374, Видиш Михайло Євгенович, благодійна допомога на лікування дитини.

Мати Видиш Галина 098 54 89 637

Батько Видиш Михайло 067 18 51 246

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.