Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Аферистка тримала літню жінку в заручниках

26 серпня 2013, 23:27
Дата ефіру/події: Понеділок, 26 серпня 23:27

Набула продовження історія з квартирною аферисткою в Києві. Два місяці тому "Свідок" розповідав, як опікунка запроторила до психіатричної лікарні власницю двокімнатної оселі, що в Деснянському районі столиці. Після сюжету в нашій програмі, бабуся з медзакладу зникла. І лише кілька днів тому її знайшли. Життя постраждалої тепер у безпеці, а її кривдники - в міліції.

На долю цієї жінки похилого віку випали непрості випробування. Саме на її квартиру накинули оком шахраї. Зловмисники підписали з психічно-хворою бабусею договір про довічне утримання. У засвідченому в БТІ документі помешкання старенької оцінено аж на шість тисяч гривень.

Олена Грищенко, родичка бабусі:

- Стали выяснять, и оказалось, что мама находится в психлечебнице, куда отправила ее вот эта опекунша. Она договорилась с врачами о том, что маму кроме нее никому не выдавать, согласно договора о пожизненном содержании.

Коли ж близькі отримали дозвіл забрати жінку з лікарні, її там не виявилося - родичів випередили.

Сергій Костира, правозахисник:

- Назначена судом психиатрическая экспертиза, которая указывала бы, что на момент подписания данного договора Грищенко страдала психическими расстройствами и шизофренией. Избежать этого они могли только одним способом - выкрасть бабушку. И не дать провести экспертизу.

Чому психічно хвору пенсіонерку запросто віддали чужій людині, гарячим слідом намагалися дізнатися журналісти "Свідка". Проте розмова з медиками тоді не склалася.

- Назад!

- Добрий день!

- Я сказав: "назад!"

- А хто ви такий?

Підозрювану у викраденні одразу ж оголосили в розшук. А вже за місяць шахрайку виявили. Вона мешкала під чужим прізвищем в іншому місті. Затримана одразу ж повернула правоохоронцям полонянку.

- Раскажите нам, где вы были? Шо с вами било?

- А де ви живете?

Олена Грищенко, родичка бабусі:

- Она не узнает, не осознает, что с ней происходит. Находится в каком-то странном состоянии сонном. Видимо, это сказывается действие каких-то препаратов, которыми ее пичкали.

Вилучили у затриманої і ключі від вже приватизованого бабусиного помешкання. Саме там опікунка якийсь час тримала свою бранку.

Олена Грищенко, родичка бабусі:

- Вчера, когда мы зашли, мы обнаружили решетки на окнах. Даже окна забиты гвоздями для того, чтобы они не открывались. А замки устроены таким образом, чтобы нельзя было изнутри открыть дверь.

Сергій Костира, правозахисник:

- Умудрилась получить еще один паспорт на Валентину Дмитриевну и добросовестно его использовала при прописке в данной жилплощади, при переоформлении данной жилплощади, при доставлении бабушки в психлечебницу. Вопрос остается открытым: кто из правоохранительных органов посмел выдать оригинал паспорта лицу, которое стоит на учете в психдиспансере?

До з’ясування всіх обставин злочину, подальшої долі затриманої правоохоронці поки не коментують. Відомо, що горе-опікунці загрожує відповідальність за двома статтями Кримінального кодексу: "викрадення людини" та "шахрайство".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.