Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні подорожчають штрафи за порушення ПДР

29 серпня 2013, 11:20
Дата ефіру/події: Четвер, 29 серпня 11:20

Штрафи за порушення правил дорожнього руху збільшать уп'ятеро. Утім, не за всі правопорушення. Значно подорожчає їзда з надмірним тонуванням, кустарним ксеноном, і несправними автами. Із новацій - адмінпротокол за розміщення на проїжджій частині сторонніх предметів.

Востаннє глобально штрафи підвищували ще 2008-го. Тоді зволікати було годі - кров ріками лилася на автошляхах.

Олександр Зубенко, керівник відділу Департаменту ДАІ України:

- Пиковая ситуация по количеству ДТП и количеству смертей в этих ДТП у нас було в 2007 году, когда количество погибших составляло порядка 9,5 тысяч.

Результат не забарився.

Сергій Будник, керівник центру безпеки дорожнього руху МВС України:

- Аварійнсть була знижена, і тяжкість наслідків ми спостерігали в перші місяці мінус 50-60 %, але протягом законодавство у нас зупинилося.

Утім, позитивна динаміка з роками почала спадати. 2012-го на дорогах загинули більше п'яти тисяч людей. Тож тільки карати! Не можна помилувати - зітхають правоохоронці. Й узялися вдосконалювати штрафи.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Незначні порушення, які призводять до значних наслідків. ДАІвці переглянули відповідальність водіїв за дрібні недотримання правил дорожнього руху. Відтак незабаром ігнорування пасків безпеки, а особливо розмови по мобільному телефону при кермі може, стати дорогим задоволенням.

За слухавку в руках каратимуть частіше, й штраф збільшать майже на третину. До речі, про ДАІвців. Нехтування їхніми вимогами теж подорожчає. Майже вп'ятеро для звичайних водіїв, вдев'ятеро для посадовців. Посилюють боротьбу й з переобладнанням авта. Зокрема, за надмірне тонування та кустарний ксенон. Утім, як визначатимуть це, в Міністерстві внутрішніх справ ще не вирішили.

Олександр Зубенко, керівник відділу Департаменту ДАІ України:

- Давайте дождемся, когда этот законопроект будет принят, будем видеть его пути реализации требований закона, когда он будет подписан и принят к исполнению.

"Свідок" вирушив дізнаватися, чи погоджуються кермувальники з ініціативами міліціянтів.

- Это сильно много, круто будет, для обычного обывателя - сильно большие суммы, хотя с другой стороны меньше будут нарушать.

- За разговоры по телефону я бы еще больше сделал, потому что некоторые ездят, они отвлекаются от дороги и происходят разные ситуации, дорожные происшествия.

- Вот это с пасками безпеки в городе, я думаю, это не надо, просто здесь средняя скорость 14 км в час, особенно в центре, они на Крещатике останавливают  и говорят: "Чего не пристегнуты?" Я говорю: "Да я еду 5 км в пробке, ну какой может быть ремень, да, по трассе - не вопрос".

Тим часом саме за невикористання паска безпеки штраф планують збільшити майже вп'ятеро. Чи стане ініціатива реальністю, казати поки зарано. Її щойно затвердив Кабмін. Нові розцінки можуть з'явитися тільки після ухвалення депутатами та президентом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.