Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Коняка ледь не позбавила дівчинку руки

31 серпня 2013, 11:29
Дата ефіру/події: Субота, 31 серпня 11:29

12-річна дівчинка мало не втратила руки в Харкові. Підліток стверджує: її вкусила коняка на пасовищі. До приватного кінноспортивного клубу Тетяна ходила з подругами: вчилася їздити верхи, доглядати за тваринами. Коли сталося лихо, дорослих поряд не було.

Тетяна Овчаренко, постраждала:

- Я шла, ела яблоко. У Леры его не было. Я иду, и Галактика идет. И она, я не знаю, она, наверное, яблоко хотела. Она вот так берет и отрывает. В зубы берет и даже так отрывает.

Про пригоду 12-річна Тетяна розповідає з жахом. На пасовище дівчинка з подругами приходила, наче у спортивний гурток. Вона захопилася кіньми. Галактика, або Гала - зозуляста кобила, орловської породи. Їй сьомий рік. Придбали красуню ще маленьким лошам, вдача в неї спокійна й лагідна, розповідає власниця. Жінка стверджує: ця тварина вкусити не могла, травми завдала  копитом. Начебто кобилу вкусив кінь, і вона стала дибки.

Світлана Двиніна, власниця коней:

- И вот она этой подковой зацепила и провела по руке. Достаточно, что там детской кожицы? Лошадь не кусает так, чтоб рвать! Это не собака. Лошадь, если кусает, она просто прижимает, это - просто синяк. А это была конкретная травма, это зацеп был подковой.

Шокована болем і кров'ю Тетяна благала про допомогу, але діти, свідки інциденту, перелякались і розбіглися. На несамовите дитяче волання прибігла жінка, що мешкає неподалік пасовища.

Оксана, свідок:

- Я услышала крик, она просила: "помогите!". Очень сильно кричала. У нее было оторвано полруки. Просто мышца оторвана. И все это она несла в руке. Я сейчас вспоминаю это - и просто… Я ребенка взяла и отвела в дом.

У лікарні батьків дівчинки попередили, що можливо доведеться ампутувати руку. Адже кобила зірвала м'язи від ліктя до зап'ястка. Втім, медики зберегли малій пацієнтці кінцівку. Водночас правоохоронці з'ясовують усі обставини інциденту. Кажуть: як насправді було завдано травми, зубами чи копитом, для слідства не важливо. Значення має, чому поряд не було дорослих: батьків дівчинки або власників коней.

Костянтин Шеремет, старший оперуповноважений ГУ МВС України в Харківській області:

- Возможно рассмотрение ст.128 - это причинение телесных, средних либо тяжких телесных повреждений по неосторожности. Но опять же, все прекрасно понимают, что животное не является субъектом совершения криминального правонарушения, а вот действия взрослых на тот момент, которые могли предостеречь данный несчастный случай - это уже рассматривается.

Родина постраждалої дівчинки звинувачує в каліцтві доньки власницю коней. Мовляв, вона залишає тварин під наглядом дітей.

Олексій Овчаренко, батько постраждалої:

- Я хотел бы, чтобы не было этой ситуации на будущее. Потому что спортивный клуб. Его тяжело клубом назвать. Поэтому у меня желание одно - чтобы их закрыли, чтобы их не было здесь.

Та господиня стайні, своєю чергою, звинувачує батьків, котрі відпускали школярку до коней саму.

Світлана Двиніна, власниця коней:

- Как может мама отпускать детей из города идти, две дороги переходить, идти непонятно куда, к лошадям? Строго-настрого девочкам было запрещено подходить к лошадям. Никаких детей я сюда не допускала. Девочкам я разрешала общаться с пониками.

Перше вересня Тетяна, замість шкільної лінійки, проведе в лікарні. На її правій руці робитимуть ще кілька операцій. Проте дівчинка часу не гає: поки одужує, вчиться писати лівою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.