Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У житловому будинку в Харкові прогримів вибух

3 вересня 2013, 10:10
Дата ефіру/події: Вівторок, 3 вересня 10:10

Вибух пролунав у житловому будинку в Харкові. Надзвичайна пригода сталася опівдні: зруйновано дві квартири, постраждали двоє людей. За попередньою інформацією, на п'ятому поверсі рвонув побутовий газ.

Квартира на п'ятому поверсі стояла порожня. Власники від'їхали, оселю відвідував їхній родич. Вибух стався, коли він ввійшов у квартиру. У чоловіка обпечено сімдесят відсотків шкіри, пацієнт - у критичному стані.

Ігор Лупандин, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Очаг пожара был на 5 этажа 9-этажного дома. Но огонь перебросился по лоджиям и на 6 этаж. Сразу полностью была охвачена практически вся квартира на 5 этаже. В том числе пострадала и на 6 этаже. Пожар был ликвидирован в 14:14. Практически за один час.

Після вибуху квартира зайнялася, вогонь перекинувся вище. Людей з горішніх поверхів евакуювали рятувальники. Тепер біля будинку чергують кілька машин "швидкої": надають допомогу, переважно заспокійливе людям похилого віку.

- Накололи, язык еле поворачивается.

Любов Труш, постраждала:

- Пожарники, когда уже затушили 5 этаж, пришли, дым разошелся, и нас пожарники вывели. Просто взрыв был. А запаха газа не было. Взрыв, полетели стекла, и сразу пожар.

Ці жінки мешкають над квартирою, де рвонуло. Налякані, напівроздягнені, люди тримають в оберемку домашніх тварин, обговорюють - що тепер робити.

- Слышала хлопок. Бахнуло - и загорелись мои шторы.

Квартиру пані Надії вогонь знищив майже вщент.

Надія Харківська, постраждала:

- Убирают, видите, вот это все. Выкидывают… Наверное, вся спальня сгорела.

Одразу після надходження виклику, в будинку перекрили газопостачання, електрику, воду. Поки гасили вогонь, усередину нікого не пускали. Коли пожежу здолали і рятувальники переконалися, що загрози життю немає, першими дозволили зайти слідчим. За дві години до своїх квартир потрапили мешканці. Але тільки під наглядом і для того, щоб взяти документи й потрібні речі.

- Жильцы четвертого! Пятого! Шестого! Седьмого этажа! Подходите сюда!

Чиновники складають списки постраждалих. Якщо експерти визначать, що людей треба відселити, вирішать, де надати їм тимчасовий притулок, поки триватимуть поновлювальні роботи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.