Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі діти стали свідками стрілянини

4 вересня 2013, 10:36
Дата ефіру/події: Середа, 4 вересня 10:36

219 річницю заснування Одеси відзначили стріляниною. На газоні біля головного православного храму міста - Свято-Преображенського собору - двоє молодиків двічі поранили 24-річного парубка. За попередньою інформацією, постраждалий - то "новорічний убивця", який 2012 в нічному клубі "Капітан Морган" ударив відвідувача, а той невдовзі помер.

Постріли на Соборній площі пролунали о пів на п’яту вечора, метрів за двадцять від дитячого майданчика. Отже головними свідками стали її маленькі відвідувачі.

Аліна, свідок:

- Бежал мужчина за другим, вернее, двое. С пистолетами. Стреляли. Первый выстрел был в руку, второй - ниже сердца, и третий - в живот. А который стрелял в него еще подошел и спросил: "Ну как ты?".

Катерина, свідок:

- Тот стоял, плакал, который стрелял, а другой его утешал. А третий тут лежал уже.

Батьки, почувши постріли, кинулися рятувати дітей.

Олена, свідок:

- Мы сначала подумали, что это - петарда. Но когда обернулись… Испугались страшно. Детская площадка тут опустела за секунду. Потому что, когда понимаешь, что это - действительно стрельба, это страшно.

Олександра, свідок:

- Перепугались, перенервничали. Не дай Бог, чтобы не попасть под руку этим гадам.

Міліція, що патрулювала вулиці з нагоди свята, з`явилася на місці події майже миттєво. Проте, ще до того нападників схопили перехожі. Вони ж надали першу допомогу постраждалому. Чоловік дістав два кульові поранення середньої тяжкості: у груди та ногу. Машина "швидкої" доправила молодика до лікарні. На газоні лишилися закривавлені бинти та зброя.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Виявили та вилучили 2 травматичні пістолети. Як пізніше було встановлено, один з пістолетів значиться по базах міліції як загублений.

За попередньою інформацією поранений - Віктор Дяков, відомий в Одесі як "новорічний вбивця". Чоловік сумно уславився першого дня 2012 року в нічному клубі "Капітан Морган", коли вдарив молодого хлопця. Постраждалий за добу помер. До сьогодні чоловік на волі під зобов'язанням про невиїзд. Чому виник новий конфлікт - не відомо. Свідки стверджують: за кілька хвилин до інциденту нападників разом із Дяковим бачили в сусідній кав'ярні. Вони досить довго розмовляли, після чого неочікувано розпочалася гонитва. Обидвох стрільців затримала міліція. Незважаючи на факти та свідчення, один з них своєї вини не визнає.

- Вас там не было?

- Нет.

- Вы от показаний отказываетесь?

- Да.

Вже розпочато кримінальне провадження за фактом бешкету із застосуванням вогнепальної зброї. Стрільцям загрожує загратування на термін до семи років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.