Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах шахраї намагаються відняти у чоловіка квартиру

5 вересня 2013, 00:30
Дата ефіру/події: Четвер, 5 вересня 00:30

За власну квартиру - з болгаркою в руках. Сум'янин має житло, проте чоловікові доводиться тинятися по сусідах або ночувати в притулку. Два роки тому містянина змусили підписати доручення на продаж оселі, а самого запроторили в циганське рабство аж у сусідню країну. Невільник утік, отримав нові документи й підтвердив, що він є власником помешкання. Та повернутися туди не може.

Григорій приходить до власної квартири не вперше. Та двері до неї йому зачинені - там інші мешканці.

- Хто вы такие? 

- Я владелец квартиры. 

- Сейчас милиция приедет.

- Давай со мной разговаривай.

- Та не хочу я с вами разговаривать, милиция приедет.

Історію, як тихого роботягу позбавили житла, знають усі сусіди. Тепер вони допомагають йому із одягом, їжею, ночівлею.

- Хороша людина, не вредний ніякий чоловік, тихий, спокойний, жив хорошо, ми жили сколько - ніколи ніяких конфліктов не було.

- Міліція і ще в гражданском забрали і одвезли, з циганом якимсь. Десь возили, били - розказував потом - він підписав всі документи.

- Гриша розказував, шо його вивезли в Росію, десь був за Росієй, робив на циганів і прив'язували його там, і били.

Це сталося 2 роки тому - розповідає Григорій. У нього вимагали гроші та папери на оселю. Коли не отримали, напоїли сильними препаратами і змусили підписати довіреність на сторонню людину.

Григорій Козолуп, постраждалий:

- Они меня под руку, участковый с этим цыганом, похитили, передали цыганам. Единственное, в том случае, что я мог сделать, я поставил подпись, совсем не соответствующую своей в паспорте, надеясь на то, что, когда я убегу, я смогу опротестовать эту сделку.

Аж ось на місці подій з'являються міліціянти: спочатку патрульні, потім оперативна група, слідчий, завітав навіть заступник керівника міського управління. Всі по черзі знайомляться з дійовими особами.

- Мы покупали договор. 

- Вы покупали договор?

- Не, квартиру, она была по доверености. Этот мужчина, как я понимаю, дал довереность там женщине и мы купили по доверености.

Роман Громов, адвокат постраждалого:

- На данный момент он собственник, подтверждается справкой, это они не зарегистрировали право собственности, наложен арест и пусть они нарушают.

- Я в гражданско-правовом поле не буду сейчас ничего говорить.

- А это не гражданско, статья 162, порушення недоторканості житла, власник надав документи, що він є власником цього житла. Там зараз знаходяться сторонні особи.

Андрій Байло, заступник керівника Сумського МВ міліції:

- Спокойно, мы щас разойдемся, вызовем их к себе и будем разбираться. И все спокойно будем разбираться.

Утім, на спокійне залагодження конфлікту ніхто з присутніх не сподівається. Відтіснивши нового мешканця та озброївшись "болгаркою", штурмують двері 27 квартири. Міліція не втручається.

Сусідка постраждалого: 

- В квартире абсолютно ничего нема. Квартира в страшном виде. Разорена. Разбита. Обстановку вывезли двома машинами, були ковры, була мебель. Було все.

Тим часом з помешкання швидко тікає 28-річний молодик - за документами саме він покупець оселі. Адвокат розповідає, це вже не перша його власність.

Роман Громов, адвокат постраждалого:

- Есть такой же случай похожий, это по Верховодько Оксане, также было завладение незаконным способом квартирой. Те же собственники - Бахметенко Андрей Олегович, и, естественно, по этому эпизоду тоже рассматривается дело в суде.

Кримінальну справу про ці квартирні афери розглядав суд, потім її надіслали на додаткове розслідування. Утім, мешканці певні, справжні шахраї в матеріалах не фігурують, а тому…

- Так усих можна. Оце ми старі, так оце тоже нам таке ждать, прийдуть, вивезуть кудись і…

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.