Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через елітні дачі підтоплює жителів Білої Церкви

11 вересня 2013, 01:11
Дата ефіру/події: Середа, 11 вересня 01:11

Горе від елітних дач мешканцям Білої Церкви, що на Київщині. Їх звели на Росі, засипавши всі відводні рови. Тож тепер вода не стікає в річку, а збирається на подвір'ях приватних будинків. В райдержадміністрації на скарги людей не зважають. Навіть коли відомо, що споруджують маєтки без жодного дозвільного документа.

Ось такі були подвір'я мешканців провулка Новоселівського цієї весни. На місці рову, куди раніше текла тала вода, нагорнули землі і спорудили котеджі.

Володимир, мешканець м. Білої Церкви:

- Отут взагалі була яма, величезна яма на весь цей участок, і тут скопичувалась вода. Коли начали оце незаконне будівництво, вони усе це усунули, мало того що усунули, вони ще й насипали метр десь землі.

Що будівництво незаконне, в Білоцерківській райдержадміністрації знають.

Лариса Тупота, керівник відділу містобудування та архітектури Білоцерківської райдержадміністрації:

- Жодного дозвільного документа на будівництво будинків ні одній людині не видано, у звязку з тим, що там є проблемне питання. Вони самочинні, інспекція їх оштрафувала, на сьогоднішній день вирішує питання про повторний штраф.

Очільник Білої Церкви каже - зводити на цій ділянці не можна.

Василь Савчук, Білоцерківський міський голова:

- По-перше, там ніколи будівництво не велося, і там не може бути будівництва, тому що це пойма річки Рось і там століттями там ніхто ніколи, в голові ні в кого не було там забудовувать. Тому що там неможливо забудовувать.

Втім, майстри таки знайшлися. Земля належить Пилипчанській селищній раді. Вона й роздала її під котеджі. Наслідки такого спорудження відчули на собі прості сусіди.

Тамара Федорівна, мешканка м. Білої Церкви:

- Нас залило по півгороду, ми вручну викопали траншею, уночі, тепер цей хазяїн засипав цю траншею, і не дасть уже.

Люди обурені, кажуть - їх місцеві урядники повідомили, що водовідведення мають поновити власники котеджів. Втім, ніхто нічого не робить.

Володимир, мешканець м. Білої Церкви:

- Нам відповідають, що будем робить, а потом пишуть уже літом: робим. Уже кооператив "Дібрава" виконує роботи по будівництву водовідведення, дренажних каналів. В липні опять пишуть, що робим, і даже будконтроль контролірує.

Дивною в цій ситуації є й позиція Київської обласної прокуратури. Замість перевірити, хто і що зводить біля річки, правоохоронці вирішили поцікавитися скаржниками.

Володимир, мешканець м. Білої Церкви:

- Сусіди на нас накапали в прокуратуру, що ми їм заважаєм спокійно жити своїми скаргами, да, оце що ми скаржимся, ми заважаєм їм спокійно жити, користуватися їх земельними ділянками. До нас по заданію прокурора приїхала бистренько вечором і будконтроль, і землельні ресурси, і нас находять, а їх не находять.

Місцеві готові заплющити очі на незаконне будівництво, але... 

- Хай будують 5 етажів, ми не протів, але хай прориють траншеї, щоб нас не топило.

Після спілкування з мешканцями міський голова пообіцяв вжити принаймні тимчасових заходів. Прокопати рови, що були раніше.

- Траншею ми організуєм.

Цього тижня на місці працюватиме і спеціальна комісія. Вона вирішуватиме, як ліквідувати наслідки будівництва. Зупинити ж його можна через суд.

Лариса Тупота, керівник відділу містобудування та архітектури Білоцерківської райдержадміністрації:

- Інспекція Держархбудконтролю зобов'язана звернутися до суду. Є механізм пропрацьований знесення самочинного будівництва.

Втім, інспекція до суду не квапиться. Не втручається в цю справу і прокуратура Київської області. Байдуже до забудови і голові Білоцерківської райдержадміністрації. Адже, зі слів мешканців, на цій вулиці зводять і його маєток.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.