Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Винний у смертельній ДТП намагається уникнути відповідальності

13 вересня 2013, 23:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 вересня 23:28

У столиці триває розгляд справи проти помічника судді Київського адміністративного суду, що у травні на смерть збив 18-річного студента і травмував охоронця будівництва. У винуватця автопригоди одразу взяли кров, де виявили більше двох проміле алкоголю. Втім, нині вже колишній служитель Феміди намагається уникнути покарання: вдає, що нічого не пам'ятає, та й при кермі був не він.

Цей чоловік без жодних емоцій на обличчі - підозрюваний у смертельній ДТП. Якби не аварія, в майбутньому міг стати суддею. 26-го травня 2013 року разом із другом він пиячив у кав'ярні на столичних Позняках, а потім сів у свою Ауді й поїхав у нічний клуб. Та на шляху трапилися студент і охоронець стоянки. Один загинув. Інший дістав численних травм. Це відомо з матеріалів досудового слідства. Втім, з журналістами вже котре засідання підозрюваний не спілкується, наче вдає німого.

- Вы признаете свою вину или не признаете? Вы признаете свою вину? Борис, вы можете сказать что-то?

Не оприлюднює позиції й захисник Бориса Кириченка.

Олександр Лисак, адвокат підсудного:

- Ще рано щось казати.

- Ви казали, після допиту свідків щось скажете.

- Ви бачили, скільки свідків в справі?

- Основні вже виступили.

- Ні, ще основних немає. 

- А хто ж тоді основні?

- Побачите.

Не основним свідком захист вважає охоронця, травмованого в автопригоді. Сьогодні на суді він заявив: хто збив студента і травмував його - не бачив. Гроші на лікування отримав від Кириченка, тому претензій до нього не має.

Олександр Моренець, постраждалий у ДТП:

- Особисто я до Кириченка не маю претензій. Чому? Тому що коли я потребував дійсно допомоги після даної аварії, то зі сторони Кириченко, я не знаю хто, вони мені відшкодували збитки на лікування, які я на той час потребував.

Інший допитаний свідок - колишній приятель підсудного. Дружба між ними закінчилася, щойно захист Кириченка почав доводити, що кермував трагічного вечора їхній спільний друг.

Олексій Федоров, свідок:

- Перед судовим засіданням мене дуже сильно здивувала позиція Бориса, він вже однозначно почав звинувачувати в цьому Литвина Ігоря. І почав мене в цьому переконувати. Для мене це здалося дивним. Тому що спочатку ти кажеш - там скоріш за все був Четвертаков Роман, а вже за тиждень ти кажеш, що був Литвин.

Сам підсудний начебто нічого не пам'ятає про той вечір.

- Скажіть, ви хоть щось пригадуєте, деталі якісь?

Та того травневого дня ніколи не забуде мати загиблого студента Андрія Юзюка. Хлопець був її єдиною дитиною.

Любов Осьмак, мати загиблого:

- Мене влаштує максимально суворе покарання - реальний термін позбавлення волі. Максимально суворий в рамках даної статті.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.