Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові пенсіонер розстріляв автівки та вкоротив собі віку

16 вересня 2013, 22:41
Дата ефіру/події: Понеділок, 16 вересня 22:41

Надзвичайного переполоху наробив пенсіонер у Харкові. 78-річний самотній чоловік виліз на дах 9-поверхівки, взявся кидати саморобні гранати й гатити з вогнепальної зброї по машинах. Потім закурив, пальнув собі в груди й упав на землю.

Гармидер тривав не більше 5 хвилин. Із даху 9-поверхівки на припарковані авта летять саморобні гранати, сокира й кулі із цвяхів, верещать сигналізації.

- Бросает гранату, падает, взрывается, срабатывает еще одна автосигнализация.

Дехто з мешканців будинку намагався докричатися до відчайдуха, щоб зупинити. Та одразу ставав мішенню.

Жанна, свідок:

- Человек c 9-го этажа стрелял. Еще мужчина говорит: Что ты делаешь? Так он в него выстрелил и разбил машину ему.

Зінаїда зізнається - ніколи в житті так несамовито не волала. Лише від думки, що на подвір'я може вискочити дитина, холола кров.

Зінаїда, свідок:

- Ты что, сумасшедший, что ты делаешь, что делаешь. Там же люди! Ты что делаешь?

Утім, більшість за трагічними діями лише спостерігали, дехто знімав мобільним і цинічно робив ставки - застрелиться чи стрибне донизу? Чоловік запалює свою останню цигарку і стріляє собі у груди.

Зінаїда, свідок:

- Он, значит, сел на эту стену и что-то снова начал набивать, потом приложил к себе. И у меня, знаете, страх был какой - точно это или граната, или что. Сейчас взорвёт дом. Себя взорвет, и дом взорвет. Но в тоже время дымок, и он полетел вниз.

Швидка і міліція примчали на місце миттєво, але тільки констатували смерть чоловіка. Самотній 78-річний пенсіонер мешкав в однокімнатній квартирі на 9-му поверсі. Сусіди розповіли - кілька років тому господар поховав дружину. Син і онук навідувалися до нього вкрай рідко. Відтоді старий став дивакуватим - часто вилазив на дах і сидів там годинами. Коли спускався на землю, взував ролики й їздив подвір'ям. Та знай сварився з автовласниками, які паркували біля будинку свій транспорт. Припускають - через це й почав гатити по машинах.

Роман Олентьєв, заступник керівника Дзержинського РВ міліції м. Харкова:

- По данному факту открыто уголовное производство. Информация внесена в единый реестр по части 1 ст 115 УК Украины. Назначены необходимые экспертизы.

У квартирі загиблого правоохоронці виявили цілу лабораторію з виготовлення зброї. Холоднокровна помста чи наслідок психічних розладів - нині намагаються з'ясувати слідчі. Та поки підраховують збитки - 12 пошкоджених автівок, кілька розбитих вікон у сусідньому будинку. Автовласники ж вже заявили - по відшкодування збитків до суду не позиватимуться, лише співчувають трагедії в родині. Натомість нарікають на комунальників за незачинені дахи в багатоповерхівках.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.