Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Макіївці пожежних звинувачують у загибелі людей

16 вересня 2013, 23:28
Дата ефіру/події: Понеділок, 16 вересня 23:28

У Макіївці містяни звинувачують рятувальників у смерті трьох людей. Бідолахи загинули під час пожежі в багатоповерхівці. Коли в будинку зайнялося, полум'я заблокувало мешканців у оселях. На очах у вогнеборців люди вистрибували з вікон.

Попрощатися із загиблими у страшній пожежі прийшли сотні  людей. Майже в усіх на вустах - притягти до відповідальності вогнеборців.

Надія Харламова, мешканка будинку:

- Людей бы спасли, это 100% их вина. И люди их тут чуть не поразрывали, этих пожарников. И вообще прислали - молодые, неопытные, они растерялись, не знали, за что хвататься.

У багатьох перед очима й досі моторошні кадри трагедії. Спалахнуло приблизно о першій дня на сьомому поверсі. Спочатку кинулися гасити 20-річний мешканець охопленої вогнем оселі й сусіди. Рятувальникам зателефонували лише за дві години, коли вже палали дві квартири. Заблоковані полум'ям люди з вікон волали про допомогу, а не  дочекавшись її, почали стрибати донизу.

- Почему людей не спасаете, почему брезент не тянут? Почему люди бьются, почему?

- Парень начал уже гореть, голова стала гореть. Он вылез на подоконник и упал. Женщина полная, так она следом за ним выпыгнула. Минут 15 проходит - приехали эти...с лестницей спасать. Кого спасать?

З вікна вистрибнули двоє - 36-річний чоловік та його 42-річна сестра. Він упав на дерева, тож вижив, вона - загинула.

- Я людей не видел.

- Ты что, слепой, ты должен был посмотреть. Урод ты...

Свідки трагедії кажуть: вогнеборці не були готові до гасіння пожежі. У них закінчився в балонах кисень, і постраждалим у задимлених оселях довелося чекати, поки підвезуть наповнені ємності.

На загал із задимленого приміщення евакуювали тридцятьдев'ятьох людей. Двоє загинули, надихавшись чадним газом. Жінка, що вистрибнула з вікна, померла  дорогою до лікарні, чоловік - у реанімації.

Андрій Колесников, лікар-травматолог:

- Имеет место травма черепно-мозговая. Есть перелом лопатки, ключицы, есть ушиб почки и множественные переломы ребер.

Пожежники ж своєї вини в загибелі людей не визнають. Запевняють - їх надто пізно викликали, а приїхали вони швидко.

Володимир Демчук, заступник керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- Ознаки пожежі були помітні ще в 13 годин, але пожежно-рятувальні підрозділи викликали лише в 14:39, тобто вже годину 39 хвилин була пожежа, але рятувальні підрозділи на пожежу не викликались.

А що не убезпечили погорільців брезентом - на це є об'єктивні причини. 

Володимир Демчук, заступник керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- Стосовно брезентів, на сьогоднішній день на оснащенні рятувальних підрозділів таких березнтів немає, тому що вони неефективні. Тобто люди, які випригують з високоповерхових будівель, ці брезенти не утримують і все одно їх врятувати неможливо.

Нині у погорілому будинку працює спеціальна комісія, яка з'ясовує причини займання. Вона ж перевірить, чи професійно діяли рятувальники.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.