Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині продали будинок разом з коноплями

18 вересня 2013, 23:29
Дата ефіру/події: Середа, 18 вересня 23:29

Купив будинок - і ледь не потрапив до в'язниці. В мешканця Великої Писарівки, що на Сумщині, міліціянти знайшли на горищі 22 кілограми конопель. Господар виправдовується: мовляв, такий скарб придбав разом із хатою кілька тижнів тому. Раніше ж там жила 90-річна бабуся.

Пан Микола на пенсії вирішив оселитися в рідному краї - Великописарівському районі. Затишний будинок купив у харків'ян - спадкоємців 90-річної бабусі.

Микола Козицький, мешканець смт Великої Писарівки:

- При покупке дома осмотрел территорию, залез на крышу с целью осмотреть протечку, протечек не було, ну на полу лежал какой-то строительний мусор и какой-то утеплитель, которому я сначала не придал никакого значения.

Аж раптом до нього наскочили міліціянти.

Віталій Угольников, в.о керівника відділу УМВС у Сумській області:

- Была получена оперативная информация о том, что в одном из домов районного центра хранится большое количество конопли. Выездом следственно-оперативной группы действительно было установлено хранение порядка 22 кг конопли. Сразу уголовное производсто было открыто.

Микола Козицький, мешканець смт Великої Писарівки:

- Взяли мешки, веники, лопаты, все это дело смели, подмели, упакували в мешки, опечатали, и они это дело вывезли для уничтожения.

Згодом правоохоронці з'ясували, що власницею конопляного скарбу була бабуся, котра вже померла. Та тільки вона сном і духом не знала, що зберігала під дахом заборонену речовину - пояснили сусіди.

Віра Георгіївна, сусідка:

- Ні, тоді й понятія не було, в каждому дворі сіяли. І я ж розказую, ходили в полотняній сорочкі, де б його було - тільки з коноплі й було.

Раніше це була популярна рослина в районі. З неї ткали полотно - на одяг, сумки, мішки, а залишками утеплювали будинки. Кримінальне провадження наразі закрили. Втім, у міліції попереджають - за таке екологічне новаторство сьогодні може загрожувати 5-річне ув'язнення.

- Везде много чего остается от старых владельцев, такие как сундуки, разные там старые вещи, и возможно, в них что-то и запрещенное есть. Теперь я, конечно, буду детальнее относиться и советовать соседям.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.