Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Киян змушують платити за невикористаний газ

20 вересня 2013, 00:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 вересня 00:05

Ви не мали влітку кілька тижнів гарячої води? Відчували незручності? Тепер за це ще й повинні доплатити. Дивні квитанції отримали мешканці кількох будинків у Дніпровському районі Києва. Люди запевняють: переказували гроші вчасно і в повному обсязі. Аж раптом виявилося, що заборгували за газ.

Київ. Вулиця Бойченка, 15. Мешканці будинку розповідають - нещодавно отримали квитанції й виявили - борги за газ. Люди знизують плечима - звідки взялися ці цифри, адже за комунальні послуги платили вчасно.

В'ячеслав Афутін, мешканець м. Києва:

- Тут непонятно, откуда появился долг 18 гривен почти, все сто процентов мы платим, до двадцатого числа, долгов у нас, шесть лет живем в этой квартире, ни разу не было ни долга, ничего.

Для Людмили Миколаївни 19 гривень неабияка сума. Адже на пенсію в тисячу гривень не порозкошуєш. Жінка каже: і так ледве перебивається. То ще й нові державні побори має сплачувати.

Людмила Миколаївна, мешканка м. Києва: 

- А вы как считаете? За тысячу с копейками как прожить при таких ценах? Вот вы мне скажите.

Щоб з'ясувати ситуацію з боргами - прямуємо до Головного київського інформаційно-обчислювального центру. Там нам пояснюють - до сум у квитанціях не мають жодного стосунку.

Валерій Місань, директор КП Головний київський інформаційно-обчислювальний центр:

- КП ГІОЦ не займається нарахуванням, перерахунками, він виготовляє квитанції на замовлення житлово-експлуатаційних організацій. Тобто це питання треба звертатися до ЖЕКу, який обслуговує цей будинок.

Тож ідемо до ЖЕКу: дізнатися, звідки ж узялися в людей борги. Та комунальники наголошують: підвищені тарифи за газ - не їхня примха.

Володимир Вакуленко, керівник ЖЕКу №4:

- Коли відсутня гаряча вода, при відсутності води іде зняття нарахування на гарячі воду, якщо не стоять лічильники, якщо стоять,то людина користується, але ж в квартирі газ і іде донарахування за газ, це не придумали начальники ЖЕКів чи бухгалтерії, це питання до кабінету міністрів.

Дійсно, є постанова Кабінету міністрів № 196 від 8 червня 1996-го, і діє вона по всій Україні. Згідно з документом, норма споживання газу, коли є централізоване гаряче водопостачання 9,8 кубометрів на людину за місяць. Якщо ж його припиняють - 18,3.

Олена Малежик, керівник Управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України:

- Нараховується додатковий обсяг газу, який має підігрівати холодну воду для потреб мешканців, і розглядалося вже це питання, щоб переглянути, однак єдиним вирішенням питання оплати за газ - це встановлення газового лічильника.

Мешканці обурюються. Кажуть, такі перерахунки - маячня.

В'ячеслав Афутін, мешканець м. Києва:

- Какая связь между нет горячей воды и долгом за газ? Я летом стараюсь мыться холодной водой и использую холодную воду, для ребенка достаточно чайника, двух чайников.

Утім, урядники лише розводять руками й радять людям ставити лічильники на газ, щоб платити тільки за те паливо, яке споживають.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
ПРИВЕТ ВСЕМ! Сегодня получили платежку. За газ насчитали перерасчет. Дозвонились в бухгалтерию ЖЭКа Михайловский, оказалось на основании Постановления 1998 года нам насчитали за газ - за время отсутствия горячей воды ( в жару)!!!! ДЮДИ НАДО ЧТО-ТО ДЕЛАТЬ С ЭТИМИ ВОРАМИ!!! И это по всему Киеву!! С 98-го года не бывало воды по пол-года никто за газ не насчитывал и вот вдруг вспомнили постановление за первые постсоветские годы!!!!!!!
лада 20.10.2014, 12:17 ответить
А если установлен бойлер для подогрева воды, как не доплачивать за несуществующий расход газа?
София 09.10.2013, 16:39 ответить
Афтар и редактор проверяйте материал, если конечно Вы не сознательно проводите дезинформацию - постановоления № 196 от 8 июня 1996 не существует.

Но при этом есть постановоление № 619 от 8 июня 1996. ;-)

Всех с днем юриста!
Andy 08.10.2013, 10:27 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.