Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині опора канатної дороги впала на будинки

25 вересня 2013, 00:24
Дата ефіру/події: Середа, 25 вересня 00:24

Найбільша в Європі канатна дорога ледь не покалічила людей. Лихо сталося в Лисичанську, що на Луганщині, під час демонтування устатковання. Раптом одна опора не витримала навантаження і впала. Лише дивом ніхто не постраждав. Адже в кількох оселях провалилися дахи й потріскалися стіни.

У пані Валентини того дня було недобре передчуття. Жінка каже: вранці, як побачила, що ріжуть канатну дорогу, кілька разів підходила до робітників і запитувала, чи все безпечно. Вони запевняли: турбуватися не варто. Проте приблизно о 16-й опора таки завалилася.

Валентина Зайцева, свідок:

- На моих глазах все упало. Ужасный скрежет, треск и мгновенно. Земля вроде поворухнулась, и упало.

Господиня зазначає: від лиха її врятувало те, що кількома секундами раніше погнала гусей пастися. Якби затрималися на мить - опинилася б під тоннами металу.

Олександр Зайцев, свідок:

- По моим расчетам, спасло дерево. Оно дало крен и она - конструкция - лягла между домом и кухнею. Конструкция больше 10 тонн весом. И пошли трещины по дому. 

Металеве опертя й линвова дорога зруйнували частину даху цього та сусіднього будинків, знищили насадження й переполохали чи не всіх мешканців. Тепер люди бояться ходити під аварійною конструкцією.

Надія Ковальова, мешканка м. Лисичанська:

- Стараемся проскочить быстрей. Ребенка учу. А вообще очень опасно и ужасно - может упасть на головы. Непредсказуемо.

Канатну дорогу завдовжки 50 кілометрів збудували 1953-го року. Належала вона содовому заводу. Нею у вагонах постачали крейду. Після банкрутства підприємства транспортера продали приватній фірмі. Там вирішили його демонтувати.

Володимир Анцупов, заступник Лисичанського міського голови:

- Это была одна из самых больших канатных дорог Европы. Порядка 50 километров. Вот осталось над домами - все остальное они разобрали.

Після падіння конструкції її власники навідалися до постраждалих. Проте як почули, що ті вимагають відшкодування за заподіяні збитки, зникли.

Сергій Малик, заступник прокурора м. Лисичанська:

- Внесено відомості до ЄРДР за частиною 1 ст. 194 ККУ, це пошкодження або знищення майна громадян. В ході проведення розслідування буде встановлена сума збитків та їх компенсація потерпілим особам.

Проте дорога нависла не лише над будинками селян, а й над газогоном. Місцеві мешканці звертаються до комунальників і чиновників по допомогу. Відповіді поки немає.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.