Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через пустощі старших дітей з сірниками на Миколаївщині загинуло немовля

1 жовтня 2013, 21:41
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 жовтня 21:41

Поки мати святкувала хрестини сусідської дитини, її власне 10-місячне немовля загинуло в пожежі. Чому так сталося і чи можна було цьому запобігти?

О 3-й ночі чотирирічній Карині не спалося. Вона розбудила свою трирічну сестричку й дівчатка почали пустувати. Коли ж побачили сірники - геть розбешкетувалися.

Олеся Допілко, педіатр Братської лікарні:

- Со слов детей, ночью, когда они находились одни, они игрались спичками. Факт возгорания. Со слов детей, это была кофта. Они испугались и выбежали в другую комнату. А в комнате остался ребенок до года.

Дівчатка заховалися якнайдалі від вогню. Аж поки диму не побачили сусіди. Ті вивели малих з хати й викликали пожежників. Вогонь охопив лише 3 квадратних метри. Але 10-місячного хлопчика, який був біля полум'я, вбив чад.

Олександр Кисельов, співробітник пожежно-рятувальної частини:

- Встретили нас соседи, показали место пожара. Было сильное задымление, дым выходил из дверей летней кухни. Провели разведку, подали ствол. Две девочки, старшенькие, 3 и 4 лет, были у соседей, в хорошем состоянии, а маленький мальчик, 10-месячый, умер от угара чадным газом.

Мати дітей була на хрестинах у сусідів. Прибігла до свого будинку, коли малих вже витягли. Каже, ретельно заховала сірники від жвавих доньок. Як старша вилізла на шафу й узяла їх - не знає.

Тетяна, мати загиблого хлопчика:

- Больше нигде спички не лежали, только там.

- И говорят, девочка подпалила свитер, а зачем - не сказала?

- Да.

Сусіди розповіли: що діти залишилися самі посеред ночі - не дивина. Мовляв: батько з сім'єю не мешкає, а мати виховувала малюків, як могла.

Михайло, мешканець с. Людмилівки:

- И родители тут скандалили, и доходило до того, шо родительських прав, материнства будут лишати.

З похолоданням, коли мешканці починають обігрівати свої житла, діти частіше бачать у руках дорослих сірники. Тож пожежники застерігають.

Максим Грицаєнко, керівник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області:

- Оставляя детей самих в своих жилищах, будьте очень осторожны. Проинструктируйте детей, объясните, удалите все опасные предметы. Потому что иногда не вовремя затушенная спичка и шалость с огнем приводит к невосполнимым потерям, к человеческой гибели.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.