Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві замість дитячого садочка будують стоянку

7 жовтня 2013, 23:15
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 жовтня 23:15

Стоянка замість дитячого садочка. На столичних Позняках на ділянці, відведеній під спорудження дошкільного закладу, невідомі ділки вирішили облаштувати автостоянку. Мешканці сусідніх будинків обурюються: купуючи елітні квартири, розраховували на дитячий заклад, що його мали звести поряд. Натомість їхній двір перетворять на парковання.

Мешканці новобудов на вулиці Гмирі обурюються - ось цим тротуаром замість мам з дітьми вже незабаром, певно, курсуватимуть машини. Адже саме тут планують облаштувати в'їзд на стоянку - і без погодження з жителями мікрорайону, та ще й на місці, де має бути садочок.

- Мы приехали с отпуска, я думала, что строится детский сад, честно говоря, даже обрадовалась, а девочки говорят - никакого детского сада не будет, будет стоянка.

- Вот машины будут сновать туда и оттуда, это я уверена, кого-то собьют.

Після виступу стоянка не працює. В'їзд на неї охороняють правоохоронці. Більшість мешканців новобудов, що проти парковання, також мають автомобілі. Втім, люди переконані: місць поблизу вдосталь.

Оксана, мешканка м. Києва:

- У нас на пустыре за зеленым домом огромная стоянка, на пустыре, где никому они не мешают, пожалуйста, ставте туда, на Бажана 200м, мы свои машины с мужем ставим, там тоже стоянка никому не мешает. Охраняемая, не пролегает через жилую зону.

Законність облаштування парковання вже перевіряє прокуратура.

Юліана Лазаренко, прес-секретар Дарницької прокуратури м. Києва:

- Прокуратурою організовано перевірку законності використання даної земельної ділянки, відповідні доручення скеровані до інспекції архбудконтролю, райдержадміністрації, а також райуправлінню міліції.

У Головному управлінні держземагенства в Києві кажуть: цільове призначення цього шматка землі - житлове будівництво. Багатоповерхівки вже зведені, залишився клапоть під соціальні об'єкти.

Сергій Левцов, керівник ГУ Держземагентства в м. Києві:

- Коли будуються житлові будинки, розраховується, скільки повинно бути садочків, шкіл на цій земельній ділянці, в тому кусочку, чий залишився, повинен бути збудований дитячий садик на 200 місць та дві ясельні групи.

Тож будівельна компанія не може зводити там щось інше. Віддати ділянку комусь в оренду теж не має права.

Сергій Левцов, керівник ГУ Держземагентства в м. Києві:

- Для того, щоб побудувати інше, забудовник повинен звертатися, вносити зміни до цільового призначення, але так як генеральним планом передбачений дитячий садочок, то не може бути там стоянка чи щось інше.

Чи буде тут парковання, стане відомо після перевірки, яка триватиме кілька тижнів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
На столичных Осокорках !!!
Для журналюг, что Осокорки, что Позняки - никакой разницы. Они и Березняки с Русановкой спутают.
Понаехали тут!
ДК 10.10.2013, 14:58 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.