Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Полтавщині шукають живолупа

9 жовтня 2013, 22:16
Дата ефіру/події: Середа, 9 жовтня 22:16

Невідомі жорстоко вбивають тварин на Полтавщині. Понівечені трупи котів, собак і морської свинки знайшли в лісі поблизу села Горбанівки. Місцеві побоюються, що наступною жертвою живолупа стане... людина.

На справжню братську могилу домашніх тварин у лісі поблизу траси Київ-Харків натрапила мешканка села Горбанівки.

Валерія Шиян, мешканка с. Горбанівки:

- Жінка ішла сюди на прогуляку і почула песиків, які скавучали. Вона їх знайшла тут. Двоє були мертві, і була повішена собака. Собаку вона зняла, побачила в коробці мертвих котів і морську свинку.

Тварин хтось не просто вбив - трупи були понівечені: розчленовані або випатрані.

Юлія Басивець, зоозахисниця:

- Явно видно, що людина чи якісь експерименти проводила, кишки вирізала, свинка, та взагалі обпатрана, сама голова від неї залишилася. На котові видно сліди, що йому підбривали лапи, щось йому кололи. Явно видно, що їх не просто вбили, а щось робили. З них просто знущалися.

На це, вважає зоозахисниця, вказує й те, що біля покалічених тварин знайшли пакети з ампулами, начебто з-під лідокаїну, гумовими рукавичками та іншим медичним приладдям. Теденція до збільшення: морська свинка - кіт - собака - жахає.

Юлія Басивець, зоозахисниця:

- Страшно не тільки за тих тварин, які вже померли. Страшно за те, скільки тварин в цієї людини ще залишилось, і чи не є це перший крок для того, щоб вбити людину.

Якщо за таку жорстокість, погоджуються і правоохоронці, не покарати, може статися страшніша трагедія. Тож узялися шукати живолупа.

Юрій Сулаєв, керівник відділу УМВС України в Полтавській області:

- Ми звертаємося до мешканців міста Полтави, особливо тієї місцевості, де виявили тварин, якщо у людей є відповідна інформація, ми будемо щиро вдячні, якщо цю інформацію ви надасте до Полтавського райвідділу міліції, аби гарячими слідами розшукати ту людину. Наразі слідчі розпочали кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з тваринами.

Втім, чинне законодавство за такий злочин передбачає до 6 місяців тюрми. Покарання може бути суворішим - якщо вдасться знайти господарів тварин і власники зажадають у суді відшкодування моральних збитків через втрату домашніх улюбленців.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.