Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під Києвом судять чиновника за незаконне відведення землі

9 жовтня 2013, 22:39
Дата ефіру/події: Середа, 9 жовтня 22:39

На Київщині триває суд над колишнім виконувачем обов'язків керівника відділу земельних ресурсів Макарівського району. Екс-чиновника звинувачують у тому, що незаконно роздавав ділянки.

Вадим Квас 2009-го виконував обов'язки керівника відділу Держземагентства у Макарівському районі. Тепер його звинувачують у злочинах. Одна справа - про незаконне роздавання земель сусіднього Києво-Святошинського району. Інша - про 12 гектарів Міністерства оборони.

Юлія Малашич, представник прокуратури Макарівського району:

- Було виявлено факт відведення земельних ділянок 11 громадянам, в той же час, як було встановлено перевіркою, вказані земельні ділянки перебувають в постійному користуванні Міністерства оборони України, відносяться до категорії земель оборони. Більше того, частина земельних ділянок накладається на русло річки, яка є об'єктом водного фонду загальнодержавного значення.

Останню справу розглядають уже повторно: після того, як макарівський суд виправдав Кваса, а згодом це рішення скасувала апеляційна інстанція. Адвокат підсудного провину свого клієнта по всіх пунктах заперечує.

Володимир Нестерович, адвокат підсудного:

- На сьогоднішній день ні Квас, ні голова райдержадміністрації, ні інші посадові особи взагалі не мали документи, що це землі міністверства оборони. І таких документів взгалі не бачив ніхто. Викрадено землі, так скажімо, Києво-Святошинського району, то чому справа розглядається в Макарівському районі, чому справа розглядається в Макарівському суді? Якщо місце злочину - Києво-Святошинський район?

Сам екс-чиновник усі кримінальні справи вважає помстою за відмову брати участь у незаконному дерибані землі.

Вадим Квас, підсудний:

- Я не пошел на сговор с преступной группой, которая действовала и действует на территории района. У них была разработана схема получения земли на подставных лиц, на учащихся ПТУ, на студентов, которые и это могут подтвердить свидетели, есть ряд технических документаций, где люди одного возраста, одного года рождения - им раздаются сразу же по два гектара.

Раніше екс-посадовець розповідав, що чимало земель у Макарівському районі отримала родина заступника прокурора Київської області Володимира Бабенка. Втім, довідка з держкомзему це спростовує.

Слайд:

- За період з 2008 року по даний час за громадянами Бабенко Володимиром Івановичем, Бабенко Валентиною Миколаївною та Бабенко Олександром Володимировичем земельні ділянки в Макарівськомку районі не рахувались і не рахуються.

Щодо Вадима Кваса, то нині звинувачення пророкує йому від 8-ми років в'язниці. Сам екс-чиновник зауважує: земельні справи завжди були небезпечними.

Вадим Квас, підсудний:

- Вы возьмите историю начальников земресуросов Макаровского района. Были покушения, выкрадали этих людей, было убийство совершено на территории района замглавы администации Макаровского района, до сих пор эти уголовные дела не расследованы.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.