Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові хлопчик впав у каналізаційний колектор

10 жовтня 2013, 23:40
Дата ефіру/події: Четвер, 10 жовтня 23:40

Дворічний хлопчик провалився в колектор у Львові. Трагедія сталася перед очима в бабусі, яка гуляла з Дмитриком на алеї. Онук побіг і ступив на каналізаційного люка. Незакріплена накривка провалилася під малим, і він полетів донизу.

Дворічний Дмитрик гуляв із сестричкою та бабусею. Дівчинку жінка тримала за руку, а хлопчик побіг уперед. Галявина у спальному районі видавалася безпечною. Годі було припустити, що тут на дитину чатує небезпека.

Антоніна Процик, свідок:

- Хлопчик ішов трошки швидше в пригнув на люк, і люк провалився. Тобто там не люк, там просто така, жерстяний метал, ніби як під люк зроблений.

На несамовитий крик бабусі збіглися люди. Кілька відчайдухів кинулися до інших отворів - щоб перехопити дитя. Один навіть стрибнув до колектора - та марно. Шукати малого приїхали чи не всі рятувальники міста. Сто тридцять метрів комунікацій обстежили буквально сантиметр за сантиметром.

- Старайся іти помалу. Мацай руками. Тута помацай-помацай! Тута омацай. Может, иногда время от времени смотри наверх.

- Ну ще раз подивись, попід ним що є? Попід ним. Повністю пройдись по всій площині. 

Поки МНСівці шукали дитину, її рідні не знаходили собі місця. Бабуся навіть намагалася стрибнути в колектора.

- Мне ребенок нужен. Мне ребенок нужен. Дайте я посмотрю. А ви до того, до того дошли, где он упал?

На ділянці, де сталося лихо, складна система розгалужень. Швидкість потоку води - два метри за секунду. Дитину могло віднести до очисних споруд - а це за 15 кілометрів від місця трагедії. На всьому периметрі каналізації надзвичайники розставили пости.

Валентин Дорофеєв, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області:

- Рятувальники наші, вони пройшли по колектору, скільки буде можливо, але є розгалуження, але там іде сильна течія і висота. Як кажуть, на цей момент десь 6-8 метрів. Ну, я не хочу втрачати надію, відверто кажучи, але шанси мінімальні.

Поки рятувальники шукають Дмитрика, чиновники шукають винних. Ніхто не готовий узяти на себе відповідальність. Чому колектор у людному місці був не закритий - ніхто не може пояснити.

Володимир Олійник, керівник Департаменту житлового господарства Львівської міськради:

- Зараз пояснити не можу. Але кажу, що висновки, причини встановлять слідчі. Те, що обойми не було, те, що на бетоні була накривка, була накривка і видно сліди, але не було обойми, яка би фіксувала так, я це бачив.

Валентин Вольський, керівник Львівводоканалу:

- Ну я не можу цього сказати вам.

- Ну як не можете? Це ж ваша господарка?

- Ну я вам хочу сказати, якби я керував підприємством вже більше двадцяти років, да - я би сказав. А я керую всього пару місяців.

Тим часом Львівський міський голова пообіцяв покарати винних у трагедії.

Андрій Садовий, Львівський міський голова:

- Цей люк є несправний, не має відповідної кришки. Значить, я переконаний, що тут є вина цього інспектора, який мав за цим слідкувати.

Чиновники припускають - накривку хтось поцупив. У Львові загалом двадцять тисяч каналізаційних отворів - скільки з них небезпечні для життя перехожих, невідомо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.