Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Будівельний скандал у Коломиї

11 жовтня 2013, 23:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 жовтня 23:19

Ошукані прикарпатці вийшли на акцію протесту в Коломиї. Люди роками поневірялися по заробітках, щоб купити омріяні житла. Вклали гроші у зведення квартир у трьох кооперативах ще 2006-го. Забудовники обіцяли впоратися за два роки. Та осель інвестори так і не побачили.

Замість цієї халабуди - сучасне житло. Про таке мріяла шістдесятирічна пані Галина. Щоб роздобути гроші на нову оселю, разом зі старшою донькою поїхала на заробітки.

Галина Хом'як, постраждала:

- Тут тріщини, це не цілий будинок, кімнатка та кухонька, все потріскане, ми латали, поїхали, щоб дитина мала де жити, в неї двої дітей.

Вже й онуки повиростали, а нової квартири й досі немає. Гроші, вкладені в будівництво ще 2006-го року, невідомо куди зникли.

Вікторія Зайцева, постраждала:

- Я поїхала в Італію, щоб заробити на квартиру та жити на Україні, бідувала, голодувала, заробила болячку, перенесла операцію, а жити нема де.

Фірма, яка мала зводити житло, створила три будівельні кооперативи. Гроші зібрала, а обіцянок не виконала.

Сергій Стецюк, громадський активіст:

- Постраждало близько тисячі людей, по нашому кооперативу ми здали 20 млн., по інших кооперативах суми великі, у нас будинок з 3 частин, суми гігантські.

Більшість постраждалих досі в Італії. Решта обурених вийшла на вулицю з протестом і перекрила рух транспорту. В ситуації, що склалася, заробітчани звинувачують владу. Місцеві ж урядники виправдовуються кризою 2008 року.

Ігор Слюсар, Коломийський міський голова:

- Принцип роботи: люди підписують угоди, сплачують кошти за квартиру або дві, криза поставила людей у важке становище, вони по графіку не сплачували, будівництво було загальмоване.

Люди поскаржилися на забудовників у Генпрокуратуру. В липні цьогоріч правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Володимир Климух, в.о. керівника відділу Коломийського МВ міліції:

- За ознаками кримінального правопорушення ст. 190, за ознаками шахрайства проводиться розслідування, нам треба встановити членів кооперативу, засновників, роль всіх в цій ситуації.

Після втручання правоохоронців будівництво поновили. Та за стільки років керівництво кооперативів змінилося. Новий голова фірми запевняє - про фінансові махінації нічого не знає. А люди, мовляв, бачили, що підписували.

Володимир Іванюк, керівник кооперативу:

- Статут, це не то, що в Києві - кооператив, коли всі несуть відповідальність, а вкрадені гроші - не моя компетенція.

Ошукані люди готові зимувати просто неба.

Віталія Коваль, постраждала:

- Дівчинка плаче - ми лишилися з тіткою. Ми будемо зимувати, ставити спальники, будемо, як день, так і ніч, аби нам повернули або житло, або гроші.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.