Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одеській області стався викид аміаку

14 жовтня 2013, 21:20
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 жовтня 21:20

Лихо на Одещині: розірвало трубопровід у Южненському порту і вилилося двісті літрів аміаку. На місці викиду утворилася аміачна хмара. В місті Южному та в Одесі виникла паніка.

Витікати аміак з південнокорейського судна Газ Колумбія почав чверть по п'ятій вечора. Розірвало трубопровід. Білий потік на борту помітив екіпаж катера, який патрулював акваторію.

Ігор Савельєв, перший заступник голови держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- В начальный период экипаж пытался справится сам. Но только благодаря своевременно помощи наших подразделений облако было осажено и предоставилась возможность ликвидировать аварию техническому персоналу корабля.

Згустили аміак, що здійнявся над місцем аварії, трохи більше ніж за годину. Працівників порту завчасно з території евакуювали. А ось населення Південного офіційно повідомили про аварію лише за півтори години, коли небезпека вже минула. У місті виникла паніка.

Марія Петрова, мешканка м. Южного:

- Сразу так испугались. Нас так предупредили, как будто он уже взорвался и мы все умрем.

Ганна Дмитрівна, мешканка м. Южного:

- Дочь мне сказала: Закрой все окна, не выходи и внука не выпускай. Сказала, что это - выброс аммиака, это не какие-то слухи.

Тепер у всіх містян одне запитання - чому інформацію про аварію так довго приховували.

Наталя Василівна, мешканка м. Южного:

- Мы гуляли и не знали. Мы нагуляли и надышали, если это так. А повязку на улице: это нужно мокрую тряпку, намочить нужно хотя бы в 4 слоя полотенце. Это должен знать каждый, кто живет в Южном.

Проте, влада наголошує: викид був незначний, здоров'ю людей нічого не загрожувало, тож вирішили уникнути паніки.

Максим Широков, керівник адміністрації морського порту Южного:

- Чрезвычайная ситуация и эвакуация людей не объявлялась.

У порту стверджують - всі наслідки аварії ліквідовано. Проби води, які взяли в акваторії представники Державної екологічної інспекції, в нормі. А правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.