Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Грабіжник напав на ветерана в Одесі

17 жовтня 2013, 21:06
Дата ефіру/події: Четвер, 17 жовтня 21:06

В Одесі грабіжник заради пенсії напав на ветерана війни. Дев'яностоп'ятирічний чоловік навіть спробував захиститися, та мало не втратив вуха. Злочинець утік, але потрапив в об'єктиви камер спостереження.

За п'ять років війни прикордонника Миколу Гламадзина поранили двічі. Утретє постраждав за тиждень до дев'яностоп'ятирічного ювілею, на порозі власного будинку на вулиці Канатній. Повертався з банку з пенсією в барсетці. Відчинив двері в під'їзді, дійшов до ліфта і раптом відчув - у нього виривають сумку.

Микола Гламадзин, постраждалий:

- Смотрю, меня кто-то дергает за руку. Я думал, кто-то знакомый шутит. Я повернулся, а он схватил и бежать. Я за ним, думаю, дверь не так-то скоро закроется. Но я его не догнал. Я упал, по дороге упал.

Чоловік дуже забив голову й наполовину відірвав праве вухо. Весь залитий кров'ю, зміг подзвонити рідним, і вже за годину був у шпиталі.

Ігор Холодов, керівник клініки хірургії Одеського шпиталю Державної прикордонної служби України:

- Рвані рани волосистої частини голови з частковим відривом ушної раковини. І рвана рана правого передпліччя. В цьому віці будь-яка травма  може призвести до важких ускладнень чи наслідків. 

Кривдника, який утік з грішми, зафіксували кілька камер спостереження. На записах видно: зловмисник довго йшов за ветераном. За попередньою версією - від самого банку. Після нападу молодик швидко вибіг з під'їзду й пішов у бік вулиці Троїцької. За фактом пограбування розпочате кримінальне провадження. З відео вже працюють правоохоронці. Крім того, торбохвата детально описав постраждалий. Місцеві кажуть, це вже другий наскок на людину похилого віку в цьому будинку. Злочинці обирали найуразливіших.

Антон Захаров, онук постраждалого:

- Да, он  воевал, прошел всю войну. Но это на нем не написано. Это в любом случае старый человек, который возвращается домой с покупками. Совесть даже у воров должна быть. Просто нет совести. 

Сам же Микола Антонович не занепадає духом. Бойовий ветеран каже - якби одразу зрозумів, що це напад - грабіжника схопив би самотужки. І не відпустив до приїзду міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.