Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині рятувальник загинув у пожежі

17 жовтня 2013, 22:51
Дата ефіру/події: Четвер, 17 жовтня 22:51

Рятувальник загинув у пожежі - лихо сталося на Харківщині. Підрозділ викликали на гасіння в житловому будинку в містечку Пісочині, неподалік обласного центру. Коли пожежники приборкали полум'я, почали перевіряти приміщення. Раптом у кімнаті на другому поверсі на двох бійців обвалилася стіна.

Колишній колгоспний гуртожиток, нині - звичайний житловий будинок. Тут зайнялося вночі, на другому поверсі. Ірина, чия кімната під осередком загорання, прокинулась від бухання пожежі - побігла будити сусідів.

Ірина Невмержицька, постраждала:

- Ничего! Я ж говорю: в горячке бегала, всех подымала. Потому что надо мной! Оно что-то ба-бах! Ба-бах, блин. Над головой. Выскочила, я ж говорю, в пижаме. У меня до сих пор под низом пижама.

Ірина підняла всіх ще до приїзду пожежників, переконалася, що всі сусіди повиходили надвір.

Ніна Рибалкіна, постраждала:

- Я в окно выстрыбнула. Когда закричала, что мы горим, а горело сильно! С трех окон пламя страшне шло. А два часа ночи было. А когда услышала, что Ирка страшно кричит, я скорей замотала дверь веревкой, чтоб никто не вскочил в мою квартиру, а сама выпрыгнула в окно.

Пожежа була невелика: полум'я приборкали за годину. Трагедія сталася згодом.

Ігор Лупандин, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- В 3.22 пожар был ликвидирован. Во время проведения контрольного осмотра на втором этаже было обрушение конструкций перекрытия. В результате под этими перекрытиями оказались 2 наших сотрудника. С помощью специальных инструментов - пневмоподушка и другие пневмоинструменты - плита была поднята. Оттуда были извлечены два наших бойца. И медицинские работники констатировали… смерть.

Рятувальникові Вадиму Чмужу було 22 роки. Він загинув під уламками стіни. Іншого пожежника, 24-річного Сергія Іскрича, витягли з-під завалу живим.

Аслан Цогоєв, керівник опікового відділу Лікарні невідкладної допомоги:

- У него травмы следующие: кроме ожогов (левая верхняя и нижняя конечность ожоги), правое плечо - вывих, который вправлен и фиксирован определенными повязками. Он в сознании, активен, садится, самостоятельно питается, ходит. На фоне проводимого лечения сегодня с утра, с момента поступления. Обследован всесторонне.

У споруді нині працюють будівельники, вирішують - чи можна її поновити. Місцева влада ж розмірковує, як допомогти погорільцям.

Михайло Мельник, заступник голови Пісочинської селищної ради:

- Временное жилье предоставили в песочинской больнице. Вот свидетель Нина Абрамовна. Санаторий "Роща". Здесь не так много жителей, мы их всех расселим. Те, кто находились, мы их всех расселим.

Досі немає остаточної відповіді на запитання, що спричинило пожежу. У квартирі, де зайнялося, не було ані електрики, ані газу - лише грубне опалення. Тож рятувальники вважають, що спалахнуло, певно, через необережне поводження з вогнем.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.