Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Житомирі псевдолікар труїв та грабував стареньких

17 жовтня 2013, 23:44
Дата ефіру/події: Четвер, 17 жовтня 23:44

Чоловіка, якого підозрюють у підступних пограбуваннях, затримали в Житомирі. Злочинець називався лікарем і пропонував, здебільшого людям похилого віку, медичні препарати. Коли присипляв ними господарів - оббирав оселі.

Мешканці цієї житомирської багатоповерхівки шоковано дивилися, як міліціянти виводять сусіда. Правоохоронці сказали - його звинувачують у численних пограбуваннях. Спокійний і доброзичливий чоловік давав людям психотропні речовини, потім забирав їхні речі.

Євгенія, сусідка затриманого:

- То, что он людей присыплял и имущество их отбирал. На самом деле, мы когда его увидели, когда его вели в наручниках, то мы очень удивились. Очень хороший человек. Всегода интеллигентно здоровался и такой порядочный мужчина был. То есть мы даже бы и не подумали.

Люди кажуть, у цьому будинку чоловік з'явився кілька років тому.

Сусідка затриманого:

- Я як приїхала сюда, то жила одна старушка. І її син. Но син її тут бив, поганий був. А потім їх через місяць не стало. Вже розказують, що він бутто би подарили цю хату. Він їх вивіз ще до сходу сонця. А куди? Хто його знає.

За версією правоохоронців, інтелігентний сусіда приходив до осель хворих, здебільшого пенсіонерів, називався лікарем і пропонував свої послуги. Уздоровлював людей просто - змішував психотропні речовини з алкоголем і цим коктейлем поїв нещасних.

Василь Дячук, перший заступник керівника УМВС України в Житомирській області:

- Він або інші громадяни викликали швидку допомогу. Якщо швидка приїжджала і вони ще були живі, їх доставляли в медичний заклад. Пока вони знаходилися в медичному закладі, він викрадав речі, все підряд, все, що було.

Містом чоловік роз'їжджав у таксі. Шофер, який неодноразово возив псевдо-лікаря, розповідає:

Таксист:

- Он ездил постоянно. В день по 5, по 10 раз. Он говорил, что у него вроде, что у него медицинское образование, но он не практикует. Ну, как сказать, что-то такое было сказано, что он якобы людей от рака спасал, лечил. Но как-то очень мутно было. Что безнадежных людей, от которых врачи уже отказываются, то он помогает. Странный он был.

Під час затримання в лікаря-грабіжника знайшли вогнепальну зброю, психотропи й чужі документи. Втім, попри ці докази, підозрюваний своєї вини не визнає.

Затриманий:

- На даний момент не маю уявлення, за що затриманий.

А ось у міліції кажуть - чоловік уже мав клопіт із законом, був засуджений за особливо тяжкий злочин. Тепер проти злочинця розпочали аж два кримінальні провадження: за фактами пограбувань, окрім того, припускають, що на карбі страшного лікаря не одна смерть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.