Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Черкаській ТЕЦ горів трансформатор

24 жовтня 2013, 22:08
Дата ефіру/події: Четвер, 24 жовтня 22:08

Палало вночі у Черкасах - там на ТЕЦ зайнявся трансформатор. Через розгерметизацію витекло мастило, а його було 27 тонн. Якби речовина вибухнула, все місто надовго б залишилося без тепла й гарячої води.

Надзвичайна подія сталася вночі, коли 300-тисячне місто спало. На Черкаській ТЕЦ загорілася трансформаторна підстанція з напругою вісім тисяч кіловат. Ледь не рвонуло 27 тон мастила.

Павло Карась, заступник Черкаського міського голови:

- Була реальна загроза відключення міста від теплопостачання. Реально ми були на крок від того, що сталося на Волгоградській ТЕЦ.

Вогонь охопив сто квадратних метрів території. Через високу температуру ємності з мастилом розгерметизувалися, й речовина почала витікати.

Павло Порохняк, рятувальник:

- На гасіння були подані стволи ГП-600. Також для охолодження надані були 4 стволи. Вдалося захистити суміжне приміщення ТЕЦ та трансформатора, який знаходився під напругою.

Коли трансформатор знеструмили, піною вдалося загасити пожежу. Приборкали стихію 52 рятувальники за допомоги 11 одиниць техніки.

Віктор Гвоздь, керівник управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області:

- Своєчасно були викликані наші підрозділи, і підрозділи, які прибули, правильно оцінили обстановку і прийняли рішення. Бійці нашої служби проявили професіоналізм і героїзм, за короткий термін, майже на протязі 2 годин вдалося ліквідувати цю складну аварію.

Під час пожежі ніхто не постраждав, перебоїв з електропостачанням не було. Бо на ТЕЦ увімкнули резервного трансформатора. Чому спалахнуло - з'ясовує спеціальна комісія.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.