Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шахраї зробили киянина безхатьком

5 листопада 2013, 20:31
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 листопада 20:31

Квартирна афера в Києві. Шахраї змусили самотнього чоловіка продати двокімнатну оселю. Втім, грошей від її продажу - а це 70 тисяч доларів - він не побачив. Тепер ошуканий - безхатько і змушений мешкати в під'їзді.

Оце лігво на даху багатоповерхівки вже два місяці як єдине житло киянина Вадима. Отут - все його майно. Хоча ще влітку чоловік мешкав у власній двокімнатній квартирі. Поки не познайомився з двома жінками.

Вадим, постраждалий:

- Нас познакомили случайно, женщины показались мне порядочными и рассказывали хорошие вещи, насчет производства, что я там буду участвовать, и мне не обязательно каждый день ходить на работу.

Самотній чоловік, що тоді пиячив, повірив.

Вадим, постраждалий:

- Они занимались вроде бы как морепродуктами, и надо было поточную линию приобретать, вот на это дело деньги и были взяты.

Тепер у нього ані квартири, ані грошей.

Михайло, знайомий постраждалого:

- Его заставили продать квартиру обманным путем, а перед этим его обпаивали, обхаживали.

Правоохоронці кваліфікували такі дії як шахрайство й вже передали справу до суду.

Ярослав Захарченко, старший прокурор Шевченківської прокуратури м. Києва:

- Це група з 5 осіб, спочатку брали кредити по підробним документам в банку, а потім завершенням їх злочинних намірів були кошти від продажу даної квартири.

Головна фігурантка провадження нині в СІЗО. В шахрайствах вона професіоналка зі стажем.

Ярослав Захарченко, старший прокурор Шевченківської прокуратури м. Києва:

- Головна, очолювала і вводила в злочинну діяльність інших, вона вже неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності, а саме є три вироки різними судами Києва за підробку документів і шахрайство.

Втім, усі три рази жінці вдавалося дістати умовний термін. Тепер, окрім чоловіка, зі спільниками ошукала банк - взяла за підробними документами кредитів на 180 тисяч гривень. Люди, на яких оформили позику, намагаються довести - їх також обдурили. Адвокат підозрюваної від коментарів відмовився. Захисник іншої звинувачуваної, що фігурує у провадженні як спільниця, намагається довести її невинуватість.

Ярослав Савчак, адвокат підозрюваної:

- В обвинительном заключении фигурирует фраза, что деньгими распорядилась подельница по своему усмотрению. Любых доказательств в деле, я повторюсь, относительно моей подзащитной нет. Моя подзащитная якобы сфальсифицировала справки о доходах, которые передала другим своим сообщникам, которые пошли в банк, взяли кредит без цели погашения.

Загалом підозрюваних п'ятеро. Втім, навіть якщо їхню вину доведуть, квартири чоловікові не повернуть. Він може сподіватися хіба що на компенсацію шахраями її вартості.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.