Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Іноземець за справжні гроші купив документи іграшкової держави

6 листопада 2013, 19:57
Дата ефіру/події: Середа, 6 листопада 19:57

Графський титул і дипломатичний паспорт за 15 тисяч єврів. Таку вигідну оборудку вдалося облагодити біженцеві зі Сходу. Хай би й мав, проте держава, від якої чоловік отримав омріяні регалії, виявилася липовою. Зі скаргою на лихих людей бідака прийшов до редакції Свідка.

Бути Нікові біженцем без громадянства та реєстрації, якби не зустріч з поважним земляком із Херсону.

Нік Халіль-Шакір, постраждалий:

- Сказав мені, що знає суверену державу - королівство в Чернігові. Там мені можуть надати посвідку на мешкання та дипломатичний паспорт.

Існування в Україні незалежної монархії сумнівів у чоловіка не викликало - гарний сайт і Консульські документи земляка свідчили самі за себе. Сказано - зроблено. Окрім омріяного статусу та привілеїв, Нік набув ще й документально засвідчений титул графа. Та не задарма.

Нік Халіль-Шакір, постраждалий:

- Вперше я давав гроші у моєму офісі Ровшанові. 10 тисяч євро. Потім він повіз мене до Чернігова. Там я дав йому ще 5 тисяч. Всього 15 тисяч євро. Після цього я надіслав своїм зарубіжним партнерам запрошення на дипломатичний прийом.

Як же здивувалися українські дипломати, коли майже сто чужоземців з різних куточків світу почали проситися в гості до ноявленого графа. Чоловіка одразу ж викликали до МЗС і повідомили, що придбаний ним статус вкупі з усіма королівськими документами - пшик.

- Шановний Деніз Ник Халиль Шакир! Повідомляю, що Ваше звернення по факту отримання вами фальшивих документів від представників Государства Титульного Суверенного Народу України зареєстровано. Під час вивчення матеріалів перевірки за Вашим зверненням будь-яких ознак кримінального правопорушення не встановлено. Начальник Чернігівського міського відділу міліції Алістратов.

Про Нікового земляка, якого нині і слід запав, у міліції й слухати не хочуть. Аби дізнатися, хто насправді ошукав чужоземця, вирушаємо на Чернігівщину. У невелике село Бакаївку. Саме тут, якщо вірити інтеренетові  - резиденція керівника нової Суверенної держави.

- Чи ви знаєте, що у вас тут є Держава окрема?

- А ось же і подданий!

- А, то це Ви?

- А він одвертається.

Підданих у селі більше сотні. Кажуть, із керівником держави їм вельми пощастило.

- У нього трактор свій. Шо попросиш - він усігда поможе. Я б даже не сказала, шо у нього якіто здвиги. Хароші люди. Отлічні.

Що кількадесят дорослих людей вирішили погратися у незалежність - не таємниця для сільського голови.

Костянтин Бережняк, Бакаївський сільський голова:

- Їхні статути, печаті, які у них єсть, у нас не зареєстровані.

А ось звістку, що місцеве державоутворення замішане в міжнародному скандалі, в Бакаївці чують уперше.

- Іноземця взули на гроші. Чули ви таке?

- Та нє, вони вообше не звязуються з таким.

Не додав ясності й наш візит до королівського палацу. Приймають гостей тут неохоче. Очільник держави саме лагодив трактора, тож спілкувалася з журналістами перша леді. Через паркан.

- Це брехня все. Я туди не мішаюсь. Це не в моїй компетенції. Ми не хочемо давать ніяке інтервью.

Тож питання, хто ошукав чужоземця і чи повернуть йому гроші - риторичне. А ось правознавці зазначають - ця історія може бути з продовженням.

Сергій Костира, правознавець:

- Это уже подпадает под действие ст. 190 УК - мошенничество. Фактически человеку выдали документы несуществующего государства. Это самая обычная афера. Фиктивные паспорта, справки, документы, удостоверяющие, что человек граф, должны быть отданы на установление типографии, которая печатала это.

Місцеві правоохоронці від коментарів поки утримуються. Пообіцяли - додаткову перевірку проведуть і з висновками не забаряться.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Чтобы ещё поведало и рассказало Унитарное Государство Украины (1-й раздел, ст. 2 Конституции Украины) взявшая на себя 100% коммерческие КВЕД-ы и поэтому весь люд (физ. и юр. лиц) коммерсанты. Всё продаётся и покупается. В том числе и все СМИ.
Роман 06.11.2013, 21:13 ответить
Суверени обдурюють усіх. Не вірте їм.
Лейла 06.06.2016, 20:16 ответить
Армия Орай защитит сбодных суверенов. Я низложу Олега Брильова и займу его престол.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.