Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпропетровщині спіймали талановитого фальшивомонетника

13 листопада 2013, 23:02
Дата ефіру/події: Середа, 13 листопада 23:02

Справжній майстер своєї справи! Вдруге за останні шість років на Дніпропетровщині спіймали 50-річного фальшивомонетника. Він спеціалізується на виготовленні стодоларових банкнот. Якість фальшивок вражає: спритник спромігся відтворити всі двадцять ступенів захисту. Жоден із банківських апаратів не може відрізнити його підробку від справжніх грошей.

Восени 2007-го до Васильківського райвідділу міліції надійшла оперативна інформація: в непоказному приватному будинку ховають долари США сумнівного походження. Вже незабаром затримали власника цього фальшивого скарбу. Лише тоді оперативники зрозуміли, що мають справу не з аматором, а зі справжнім професіоналом.

Едуард, підозрюваний:

- Клише вот это я изготовил сам на оргстекле, гравюра, глубокая печать, аморфный способ. Делал я её полгода, одну сторону и вторую сторону. Очень тяжело, очень трудно её сделать, но я понял, что смогу сделать, и получилось.

Свого часу Едуард закінчив Московський інститут мистецтв. Художник за освітою каже: підробляти долари вирішив не заради власного збагачення. Так хотів якнайширше розкрити свій талант.

Едуард, підозрюваний:

- Заработок у меня нестабильный. Есть заказы - я работаю. Недавно оформлял в Новомосковске церковь, рисовал иконы. Но видать, Бог не уберег меня и бес попутал. Я начал заниматься вот этим.

Владислав Алтанець, керівник Васильківського РВ міліції:

- Хотелось бы отметить, что исполнение данных купюр долларов США было выполнено на очень высоком уровне. Из 20 степеней защиты присутствуют 18.

За виготовлення перших кримінальних шедеврів Едуард дістав три роки ув'язнення. А по звільненні 2009-го року знову узявся до давнього. Винаймав у місті Синельниковому квартиру, де облаштував справжню лабораторію. Для правоохоронних органів був непомітним аж до листопада цього року. Під час обшуку, крім кліше, що його зловмисник майстрував півтора року, оперативники вилучили багато готових підробок і різноманітне приладдя.

Вадим Кравченко, керівник Синельниківського МВ міліції:

- В целом на изготовление одной стодолларовой купюры, как он поясняет, у него уходило не более двух недель.

Олександр Калюжний, співробітник УБЕЗ у Дніпропетровській області:

- Осуществлял сбыт на территории Запорожья, Днепропетровска, Донецка и прилегающих, так сказать, населённых пунктах. В районе наверное тысяч 10 осуществлён сбыт.

Нині виготовленими власноруч фальшивками митець пишається. Каже: тепер вони мають усі двадцять ступенів захисту, так само як і справжні банкноти.

Едуард, підозрюваний:

- Честно говоря, если б мне сказали что раньше, показали мою купюру, сказали, что это возможно сделать, я б не поверил.

- Сколько степеней защиты Вы...?

- Все!

- Банковские проверки выдерживали Ваши купюры?

- Да.

Тепер талановитий кримінальник знову за гратами. За виготовлення і збут високоякісних підробок йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Beg
Beg 03.04.2019, 18:08 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.