Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дівчинка зі страшними опіками в Одесі потребує донорської крові

19 листопада 2013, 21:20
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 листопада 21:20

Моторошний інцидент в Одесі. Мати вирішила помити голову десятирічній донці гасом і зробила це біля увімкненої плити. Дівчинка спалахнула за мить. Нині дитина з тяжкими опіками голови, шиї та плечей - у лікарні. Ушкоджені очі й легені. Постраждала в реанімації і терміново потребує допомоги донорів.

Нині мати двох доньок ледве говорить. У тому, що сталося, винуватить лише себе. Каже, грошей на дорогий препарат проти педикульозу не було. Купила звичайний гас, розвела і за бабусиним рецептом намазала десятирічній Ренаті голову. Поруч на плиті гріла воду, щоб помити волосся. Пари народного засобу дісталися вогню, і дитина спалахнула, наче смолоскип.

Натела Ццшбая, мати постраждалої дівчинки:

- Я ее тушу, а оно не тушится. У меня дите на глазах заживо горит, а я не могу потушить, оно не тушится. Пытаюсь чем-то прибить - не тушится. Она в шоке бегала-металась. Я ее и поймать не могу. Маленькая видит, как горит сестра. Кричит она, кричу я...

Прибити полум'я вдалося рушником. Ренату терміново доправили до лікарні. У малої обгоріло 15 відсотків шкіри - обличчя, руки, плечі. Тяжко уражені очі та внутрішні органи. Нині медики намагаються вивести дитину з опікового шоку. Далі - операції з відновлення шкіри.

Олександр Ставраті, в.о. завідувача опікового відділу Одеської міської лікарні №10:

- В будущем скорее всего предстоит еще не одна операция. Первый этап - мы отсекаем некроз. На втором этапе придерся делать пересадку кожи. Есть еще отравление продуктами горения, ожог дыхательных путей. То есть ребенок вдохнул пламя.

Стан дитини тяжкий, проте стабільний. Вона при тямі й навіть розмовляє.

Натела Цушбая, мати постраждалої дівчинки:

- Она настолько сильный ребенок. Она еще меня успокаивает, просит, чтобы я не нарвничала. Она меня сейчас не видит, глазки закрыты. Она передает, что меня любит, чтобы я не нервничала. Я рассчитываю на эту ее силу, что она справится, перенесет.

Всі потрібні медикаменти для дівчинки надають безкоштовно. Проте, для відновлення легенів їй потрібний препарат - альбумін. Одну склянку його на станції переливання видають в обмін на чотири порції крові. Пацієнтці потрібна мінімум одна доза на добу. Мати каже: дочка досі жива завдяки донорам. І звертається до небайдужих одеситів: здати кров будь-якої групи для Ренати Цушбая.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.