Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві сталася пожежа у студентському гуртожитку

19 листопада 2013, 22:32
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 листопада 22:32

Четверо людей отруїлися і майже сто опинилися просто неба внаслідок пожежі в гуртожитку національного педагогічного університету імені Драгоманова в Києві. Приблизно о десятій вечора, коли більшість студентів була в будинку, на першому поверсі спалахнула електрощитова.

- У нас сгорела проводка в общежитии. Был пожар и нас эвакуировали.

Це зараз у студенток настрій хоч куди - стихійне лихо подарувало їм позаплановий вихідний. А минулої ночі дівчатам було не до жартів.

Алла, студентка:

- Коли почали вибивати вікна - тоді  всі зрозуміли, що все дуже серйозно. Почали кричати: поможіть і спасіть. У мене одногрупниці - так вони падали в обморок.

Приблизно о десятій вечора на першому поверсі спалахнула кімната з електрообладнанням. За лічені хвилини вогонь охопив усе приміщення, а їдкий дим наповнив будинок.

Євгенія Буряк, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- У ході розвідки виявили, що горить електрощитова, а також коридор. Попередня причина - коротке замкнення електромережі.

На виклик персоналу одразу ж прибули й працівники Київенерго. Вони швидко знеструмили будинок, а пожежники загасили вогонь. Четверо студентів потрапили до лікарні - вони надихалися чадного газу.

Олександр Баранов, директор студмістечка:

- Кімнати в принципі не постраждали. Сьогодні ми запускаємо студентів, щоб вони забрали свої речі. Деяких студентів ми відправимо додому, хто може. А хто не може поїхати - ми розселяємо по інших гуртожитках.

Заручниками стихії залишається майже сотня студентів - їхні кімнати ще задимлені, а більшість особистих речей до користування непридатні. Чому ж сталося лихо - тепер з'ясовує спеціальна комісія.

Олександр Баранов, директор студмістечка:

- По старим інструкціям у гуртожитках, яким за тридцять років, у кімнаті повинна бути одна лампа, лампочка, радіоточка і все. Сьогодні ж і ноутбуки, і мобільні телефони, і телевізори, і холодильники. Сьогодні нам потрібно думати, як удосконалити мережу.

Упоратися з наслідками лиха й повернути студентів до гуртожитку очільники навчального закладу обіцяють за кілька тижнів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.