Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Керівника лікарні на Буковині звинувачують у зловживаннях

21 листопада 2013, 00:28
Дата ефіру/події: Четвер, 21 листопада 00:28

На Буковині медичний скандал. У Сокирянах люди звинувачують керівника районної лікарні у тому, що він змушує персонал збирати яблука у своєму саду. І машини швидкої допомоги використовує для власного зиску. Сам же головний лікар усі чутки спростовує, твердить: йому намагаються помститися за смерть немовляти.

Мешканець Сокирян Ігор Гангал не приховує обурення - одного разу проїжджав повз будинок керівника місцевої лікарні і побачив, як працівники вивантажують керамічну плитку з машини швидкої допомоги.

Ігор Гангал, мешканець м. Сокирян:

- Я зупинився і спитав шофера - шо ти робиш, хлопче? Він со сміхом каже - вигружаю плитку.

Чоловік вирішив зафіксувати зловживання службовим становищем і почав фотографувати. Тієї миті його побачив власник оселі.

Ігор Гангал, мешканець м. Сокирян:

- Підходить до мене головний лікар і каже: що ти робиш? Я кажу - знімаю вас. Він посміхнувся і каже - налякав ти мене.

Місцеві кажуть - змушує підлеглих збирати яблука у власному саду. Та й будинок йому звели працівники медзакладу.

Василь Саранчук, мешканець м. Сокирян:

- За півтора года можна таке построїти на зарплату главврача? Ніколи. С хоздвора люди у нього робили, і роблять до сьогоднішнього дня, і скора помощь його возить сюди додому на бензіне государственном - надо конец концом прекратить эти дела.

Що він є на знімках - лікар не заперечує. Зізнається: дійсно тієї ночі вивантажував плитку, проте не з медичної машини, а з власної. Швидка ж опинилася поряд випадково. Чутки, що в його саду працює персонал, також спростовує.

Микола Місюрко, керівник Сокирянської районної лікарні:

- Повертаючись додому із колегії департаменту охорони здоров'я, я заїхав додому, де заносив свої особисті речі, і заніс декілька плиток обліцовочних для хати. У мене дійсно є сад, я дійсно вирощую, але так шоб машини - ні, мені є чим забирати.

Головний лікар запевняє - ніяких зловживань службовим становищем не було. Йому намагаються помститися за смерть кілька місяців тому немовляти.

Микола Місюрко, керівник Сокирянської районної лікарні:

- Ця дитинка, яка у нас народилася у важкій асфіксії, була у нас на апараті штучного дихання, вона перебувала у нас 12 діб, так як у Чернівцях на той час апарати були всі зайняті, то надавалась адекватна медична допомога, потім була переведена до них, потім прожила вісім діб, і на превеликий жаль вона пішла з життя.

Втім, бабуся померлої дитини певна: крихітку можна було врятувати.

Тетяна Козлова, мешканка м. Сокирян:

- Сказав нам главврач, намекнув про взятку, ми поняли це, я простий рядовий продавець, я не маю коштів таких, щоб заплатити, втрутилася міська влада, тому шо ми на колінах ходили каждий день, вибили ми чернівецьку скору помощь і отправили в больніцу.

Днями жінка написала заяву до прокуратури. Нині правоохоронці перевіряють, чи дійсно керівник лікарні зловживав службовим становищем.

Володимир Лук'янчук, заступник прокурора Сокирянсього району:

- До прокуратури Сокирянського району надійшло звернення, зараз проводиться перевірка. У максимально короткі терміни ця перевірка буде закінчена.

Поспілкуватися з медперсоналом журналістам Свідка не вдалося - від коментарів усі відмовились.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
2013г. Но ситуация на сегодняшний день 2017г. остается такой же плачевной, видимо дом строят и яблоки убирать нужно. Моей маме вчера стало плохо, давление 220, скорая приехать так и не соизволила, ОНА ЖИВЕТ СВОЕЙ ОТДЕЛЬНОЙ ЖИЗНЬЮ, больные ее НЕ ИНТЕРЕСУЮТ и то что оставляют человека в опасности- это тоже не к ним. Они по прежнему будут смотреть в камеру и невинным голосом вещать что им мстят... Нет, господа вы просто в погоне за деньгами забыли что ваша профессия -это спасать жизнь людей!!! Если не согласны, мало платят, так уступите места тем людям, которые готовы работать, готовы себя посвятить людям. Не пойму почему бездействуют органы? Они сами, их родители тоже могут оказаться в ситуации когда не приедет скорая, т.е. специалисты, а родные в этот момент могут растеряться и это вам будет стоить самого дорогого- ЖИЗНИ!!! На все можно закрыть глаза, что происходит в других инстанциях г. Сокиряны, но когда скорая не выезжает на вызовы, люди своим ходом, в тяжелом состоянии едут в больницу-это уже полное безобразие. Если вам не важна наша жизнь, нам придется идти выше и добиваться что бы работники скорых и их руководители выполняли свои обязанности. Надеюсь что от очередных проверок столом не отмажитесь и все таки начнете работать.
Він дійсно постійно зловживає службовим становищем! Наприклад під час будівництва його будинку Електрик Сокирянської ЦРЛ який перебуває у нього він підпорядкуванні, проводив світло у його новому будинку і навіть ночував там поки незакінчив роботу, а за цей час у лікарні була маса проблем бо небуло кому лагодити електрику та прилади.
Увесь його будинок побудований із будівельних матеріалів які ішли на будівництво нової лікарні - і та сама плитка була привезена також із Лікарні, це можна легко перевірити (Звіривши їх ідентичність).
І ще велика його муька _ Ніхто не влаштується на роботу в лікарні поки не дасть йому саме менше 500 долларів (це для санітарки), для інших ще більше!
З працівників лікарні постійно збирають гроші то йому на день народження то приїжає якась комісія і треба накрити стіл, то треба щось підкрасити в лікарні і Збирають все із простих Працівників які отримують копійки!
Маємо те що маємо!
Правда в кожному слові.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.