Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Аферисти дурять пенсіонерів у столиці

22 листопада 2013, 23:40
Дата ефіру/події: П’ятниця, 22 листопада 23:40

Масова афера у столиці. Шахраї видурюють гроші в людей під час вигаданих акцій. Жертви не тільки спустошують гаманці, а й виносять всі заощадження з домівок. За припущеннями - під гіпнозом.

Олену Михайлівну зупинили на вулиці, попросили кілька хвилин уваги.

- На остановке стоят два мужчины, прилично так одеты, один в возрасте, в дубленке, второй молодой.

Киянці запропонували пільгову картку в супермаркет і взяти участь у миттєвій акції. До розиграшу запросили ще одну жінку, яка стояла неподалік. Обидвом дали звичайні серветки, з кодом на пакованні. Для визначення переможниці чоловік кудись зателефонував, там сповістили приємне.

- Я выиграла машинку стиральную за 4 тысячи, а женщина сковородку.

Утім, щоб стати власницею товару, Олену Михайлівну попросили довести свою платоспроможність. Або ж приз забере суперниця. Та першою показала заощадження.

- Она говорит, что у меня больше денег, чем у этой женщины. Я стояла, разговаривала и внутри думаю: это мошенники, надо уходить, но я почему-то не могла уйти, понимаете.

А в голові пульсувала одна думка - показати гроші новим знайомим. Вона пішла по них додому. Ділки супроводжували аж до під'їзду. 

- Я прихожу домой - открываю двери, с улыбкой достаю денежку, и в паспорте была денежка, спокойно так в лифте еду, такая довольная. У меня было 3800, все деньги вынесла, которые были дома.

Й віддала новим знайомим. Їх поклали в конверт, до виграшу. На мить він зник з очей Олени Михайлівни, але потім паковання жінці віддали. Й спровадили з напуттям - відкрити його тільки в супермаркеті. Вже дорогою до крамниці жінка зателефонувала доньці.

- Она перезванивает уже в истерике - там никаких денег нет.

Замість гривень там були газетні папірці. Й наче полуда спала з очей. А до того, запевняє жінка, була наче під гіпнозом. 

- Мужчина постоянно руками вот так делал, он не замолкал, у него слова: деньги, скидочная карта, ваши бонусы.

Утім, міліціянти скептично ставляться до таких припущень. Афера ця, кажуть, як добре розіграна вистава. Дійових осіб четверо - жертва, підсадна качка, в цьому випадку - жінка, яка теж претендує на приз, і двоє ведучих.

Ольга Білик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Як правило, шахраї - вони добрі маніпулятори, володіють певними психологічними прийомами, знають слабкості людські, одна з них - це спрага легких грошей.

Підтверджують - постраждалих від дій аферистів чимало. Це головно пенсіонери. Поки банду шукають, й не впевнені, що вона одна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.