Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Озброєне пограбування інкасаторів у Харкові, загинули двоє охоронців

30 листопада 2013, 00:11
Дата ефіру/події: Субота, 30 листопада 00:11

Озброєний напад на інкасаторів у Харкові. Загинули двоє міліціянтів - співробітники Державної служби охорони. Злочинець розстріляв автівку ДСО з автомата. Наскок скоєно у спальному районі Північній Салтівці, в людному місці. Численні свідки дивуються, як під обстріл не потрапив ніхто з перехожих.

Тіло загиблого міліціянта на проїжджій частині. Експерти збирають речові докази, навколо люди, що бачили пограбування на власні очі. Лідія Шевченко - касирка в павільйоні, продає лотерейні квитки.

Лідія Шевченко, свідок:

- Игроки заслонили окно. Игроки видели. Я их отогнала и выключила свет, потому что, говорю: увидят, что свидетели, начнут по окнам стрелять. Испугались, конечно, страшно. Я сижу и сейчас меня дрожь берет.

Свідків багато. Хтось роздивився нападника, хтось бачив, як він покидав місце нападу, хтось мало сам не потрапив під обстріл.

Лідія Шевченко, свідок:

- Бах-бах-бах. Вот такие. Мы еще здесь, игроки говорили: о, кто-то новый год встречает. А потом один игрок посмотрел в окно и увидел: говорит, инкассаторскую машину грабят. И мы увидели, как выкинули этого человека, который лежит.

Із розповідей свідків міліція складає попередню картину атаки. Злочинець розстріляв автівку з автомата, влучив у водія, викинув його тіло на дорогу, сів за кермо й поїхав. Поряд з ним в автомобілі залишився другий співробітник ДСО.

Олег Демченко, керівник ГУ МВС у Харківській області:

- Введен план Сирена, выставлены посты, ориентирован личный состав, проводятся поисковые мероприятия с целью обнаружения автомашины и лиц, причастных к преступлению. Пострадал милиционер службы ГСО. Второй милиционер, скорее всего, находится в автомашине. Пока дополнительной информации нет.

- Похищен?

- Машину похитили, да.

Врешті траснпорт знайшли. З пробитим колесом грабіжник зміг проїхати кілька кілометрів: він кинув авто в лісосмузі, на околиці міста. В салоні виявляють тіло ще одного застреленого ДСОвця.

Микола Фоменко, заступник керівника ГУ МВС у Харківській області:

- Очевидцев никого нет. Вы сами видите - поле. Потому очевидцев никого нет пока. Будем дальше искать следы, как-то ж преступники пришли, ушли отсюда, поэтому будем заниматься дальнейшей работой.

Ще за годину з'ясовують: інкасаторів було троє, і третій - уцілів. Співробітник приватної охоронної фірми, коли розпочалася стрілянина, з місця пригоди втік.

Микола Фоменко, заступник керівника ГУ МВС у Харківській області:

- Он сбежал из машины, он без оружия, он экспедитор фирмы, которая, так сказать... Он экспедитор фирмы, которую инкассировали. Сбежал, остался, слава Богу, жив.

Міліція надає попередню інформацію про грабіжника: середньої статури, зріст - метр сімдесят, вдягнений у чорне, за спиною - рюкзак. Згодом з'являється повідомлення про здобич нападника - гроші, коштовності, ювелірні прикраси. Ще одну сумку з банкнотами знайшли в покинутій автівці.

Олег Демченко, керівник ГУ МВС у Харківській області:

- Сумма ущерба на сегодняшний день - предварительная сумма, прошу вас учесть - примерно 250-300 тысяч гривен. Одна сумка с деньгами - примерно около 100 тысяч гривен - осталась, остальное было похищено.

Міліція або не знає відповідей, або не розголошує багато інформації: з якої зброї насправді гатив нападник, чи відстрілювалися міліціянти, що розповів уцілілий інкасатор. Також нічого не сповіщають про загиблих - відомо тільки, що їм було 49 і 28 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.