Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під Одесою родичі померлого інваліда звинувачують міліцію в побитті

4 грудня 2013, 22:15
Дата ефіру/події: Середа, 4 грудня 22:15

У вбивстві інваліда звинувачують міліціянтів мешканці селища Вигоди на Одещині. Рідні 25-річного Олександра Єшану кажуть: троє правоохоронців відлупцювали хлопця. Після цього він потрапив до лікарні й помер. Проте, жодних доказів своїх слів обурені люди навести не можуть. Міліція ж факт побиття спростовує.

- Сам он не мог идти. Вот так вот он шел, держась за забор. Дошел до калитки, открыл. Они его повалили и начали избивать.

Брат був інвалідом першої групи. Пересувався лише на милицях або у візку. До того ж цьогоріч у нього виявили тяжку форму цукрового діабету. Що сталося за два тижні до смерті Олександра, рідні розповідають з його слів.

Зінаїда Єшану, мати померлого:

- Только открыл ворота, никто меня ничего не спрашивал - сразу сбили с ног и начали футболить со всех сторон. Один был в форме капитана. Другой в футболке белой. Он сказал: у меня сильно дыхало болит. Я задыхаюсь, потому что они ударяли меня тут ногами. Когда они ушли, я на локтях еле дополз.

Наступного дня, кажуть близькі, вони з'ясували - гамселили Олександра правоохоронці, проте не місцеві. Буцімто переплутали його з рідним братом. Того за тиждень до цього побиття затримали в Одесі за пограбування.

Ігор Чернявський, брат загиблого:

- Я потом обратися к замначальнику Беляевского РОВД. Он прислал сюда наряд. И выяснили, что это не Беляевское РОВД, а Куяльницкий из города Одессы.

В обласному управлінні не заперечують: оперативники мали приїхати на місце мешкання чоловіка, який сидить у СІЗО. Проте про побиття інваліда чують уперше.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- На данный момент в органы милиции не поступало ни заявлений, ни обращений родственников покойного о том, что он мог умереть от каких-либо полученных травм.

Не підтверджують свідчень рідних і медики. Близькы твердять - побиття знімали в місцевому фельдшерському пункті. Тут демонструють журнали реєстрації. 

- Вот, смотрите, журнал обращения больных по травмам криминального характера. Кто действительно криминальные, тут все есть, кто кого. У нас не было этого. 

Не побачили криміналу і в Біляївській районній лікарні, куди хворого привезли за добу. Він про побиття не розповідав, скаржився на безперервне блювання та біль у животі. Медики стверджують: загострився діабет. Під час ушпиталення рівень глюкози перевищував норму уп'ятеро. 

Микола Сорокін, невропатолог Біляївської районної лікарні:

- Когда он поступал, его осматривал эндокринолог, его осмотрел терапевт, его осмотрел я. И потом в течении нахождения в стационаре его еще раз осматривал эндокринолог и хирург. Видимых телесных повреждений на нем не было.

Проте брат загиблого твердить: не помітити синців було неможливо.

Ігор Чернявський, брат загиблого:

- Вот он как был скрученный, вот так у него все синее было. Начиная от грудной клетки - и чуть выше колена. Все синее было.

Олександр Єшану пробув у лікарні 11 діб. Його виписали додому в задовільному стані. А за два дні він помер. Причина - хронічна хвороба підшлункової залози. На запитання, чи було побиття, має дати відповідь спеціально створена в обласній міцілії комісія, яка провадить службове розслідування.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Извините
Канешно
Но
Предохранительные
Органы
Работают
Очень
Отвратительно
В
Селе
Выгода
римма 12.07.2016, 10:41 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.