Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Миші та пацюки - чим небезпечні та як боротися

21 грудня 2013, 13:39
Дата ефіру/події: Субота, 21 грудня 13:39

Хотів позбутися гризунів, натомість поховав дитину. Ця моторошна історія шокувала всю Черкащину. Що за шкідлива речовина потрапила до оселі, поки не відомо. Втім, небезпечні для людей і самі пацюки.

Мамед, батько загиблого хлопчика:

- Миші. Взяв, поклав цей яд. Я просто не думав, що яд так може перейти через стелю.

Цей селянин, аби знищити мишей, розклав на горищі невідому отруту. Результат - сумний: уся родина опинилася в реанімації. Сам господар майже не постраждав, а ось його п'ятирічного синочка врятувати не вдалося.

Борис Шейман, головний токсиколог Міністерства охорони здоров'я України:

- Высоченные риски возможности попадания таких ядов в организм маленького ребенка. Это уже постарше дети - они понимают, что на полу - это не надо брать в рот и т д. Если в семье воспитываются дети такой возрастной группы - я бы задумался, использовать или не  использовать. Или, пожалуйста, увозите ребенка в лагерь, к бабушке и тогда занимайтесь санацией своего жилья.

Якщо ж таки сталося лихе - головно не розгубитися.

Борис Шейман, головний токсиколог Міністерства охорони здоров'я України:

- 99 процентов этих ядов попадает в организм человека через рот. Поэтому - первая помощь это как можно раньше, постараться удалить яд, который еще не всосался. Подсолить обязательно воду - 1 чайная ложка поваренной соли на литр воды, и максимально дать ребенку выпить. Сколько он сможет. Стакан, два. После чего своим пальцем раздражать корень языка и вызывать рвоту.

Мешканці черкаської багатоповерхівки вже кілька тижнів не знають спокою. Скрізь тільки й розмов, що про пацюка в унітазі.

Михайло, мешканець будинку:

- До нього залізла в унітаз на 16 поверх криса чи той пацюк, він там добив його шваброю.

Після розправи з гризуном власник оселі викликав працівників санстанції. Вони забрали мертву тваринку на експертизу. Кажуть, було б гірше, якби хвостань вкусив людину.

Федір Михновський, завідувач відділу Черкаської міської СЕС:

- Звичайно, це небезпечно і для мешканців, не тому, що криса - це неприємно, а вона є перенощиком таких інфекційних захворювань, як лептоспіроз.

Ще - дезинтерії, сальмонельозу, вірусних гепатитів. Це неповний перелік негараздів, що їх зазнають люди від гризунів. Особливо ж дошкуляють хвостаті в мегаполісах.

Юлій Жигалов, директор Київського міського лабораторного центру Держсанепідслужби України:

- Зонами ризику є харчові обєкти, комунальні обєкти, місця скупчення людей. Там, де є залишки їжі, є відходи виробництва харчового. Є мусорозбірники. Комплекс заходів проводиться в залежності від ситуаціїї в місті. Проглядається сезонність в цьому. З похолоданням скарг від населення про знаходження гризунів менше.

Якщо ж таки помітили непроханих гостей у власній оселі - негайно телефонуйте до ЖЕКу, або до санстанції. Воювати ж самотужки фахівці не радять. Та найголовніша порада - не сприяти розмноженню гризунів. Коли у вашій домівці, на подвір'ї та вулиці буде завжди чисто й ненасмічено - поява пацюків малоймовірна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.