Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київська ДАІ заднім числом складає протоколи на автомайдановців

4 січня 2014, 12:48
Дата ефіру/події: Субота, 4 січня 12:48

Новорічне привітання від ДАІ. Водіїв, які брали участь в автопробігу до Межигір'я, запрошують на розмову. Далі - складають адмінпротоколи й забирають права, твердять учасники пробігу. Мовляв, під час акції інспектори наказали зупинитися, втім кермувальник поїхав далі.

Олексій - один з тих, до кого ДАІвці прийшли додому. Чоловік припускає - зацікавилися його особою, бо їздив до Межигір'я.

Олексій Ткачук, учасник автомайдану:

- Зустріли сусіди мою маму, передали їй цей папірчик, сказали, щоб він, тобто я - власник автомобілю - зателефонував за цим номером і домовився приїхати на зустріч. Як що, то вони можуть мене і підвезти, це по словах сусідів.

За вказаним номером водій не зателефонував, тож ДАІвці прийшли вдруге.

Олексій Ткачук, учасник автомайдану:

- Сьогодні зранку знову ж таки о сьомій 50 стук в двері, дзвінок - і дуже довго: давай, виходьте, відкривайте. Я почитав в інтернеті, в людей відбирають права.

Тому Олексій не відчинив. У столичному відділі ДАІ пояснюють - учасники пробігів рухалися в колонах без дозволу автоінспекції, мали брудні номери та створювали перешкоди в русі. Ще й на вимогу правоохоронців не зупинялися. Тому тепер міліціянти намагаються з'ясувати, на кого виписувати протокол - на власника машини, чи кермував хтось інший. 

Юрій Лукіша, керівник відділу УДАІ в м. Києві:

- З'ясовується чи особа керувала і чи була в тому місці чи не була. А потім складається протокол відповідно до адміністративного законодавства, стаття 251.

Єдиними доказами, що автомобіль їхав у колоні та не зупинився, ДАІвці називають власне слово й євросимволіку на машині. 

- А що, недостатньо рапорта працівника ДАІ? Ну всі ви бачите, що ці автопробіги, вони рухаються з символікою, тобто зрозуміло, що вони причетні.

Юристи ж кажуть: складені за кілька днів після порушення протоколи водії зможуть легко оскаржити в суді.

Сергій Костира, юрист:

- Аби це було відразу на місці - нема питань, роз'яснили особі права, виписали протокол, направили матеріали до суду, через деякий час стверджувати про те, що особа щось порушувала, по-перше, повинно бути видно, хто саме сидить за кермом. Якщо особу не видно, то працівники ДАІ розраховують на свідомість громадян та можуть просити людей визнати, що саме в той момент ця особа була за кермом.

Сьогодні учасники автомайдану висловили своє невдоволення діями столичної автоінспекції. На акцію під Управління ДАІ прийшли кілька сотень людей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.