Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чому палають шини на Грушевського

24 січня 2014, 10:55
Дата ефіру/події: П’ятниця, 24 січня 10:55

Віднедавна у протестувальників на столичній вулиці Грушевського новий засіб оборони. Сотні гумових шин різних марок і конфігурацій тепер - дієве знаряддя вуличних боїв.

Закіптюжені каркаси спалених автівок, мішки з камінням та паліччя, ба навіть пластикові манекени. Усе це - барикади протестувальників.

- Сніг, різні щити і так дальше - все, шо можливо. Сила визиває протівсилу.

Та віднедавна в мітинґарів - новий засіб оборони. Сотні гумових шин різних марок і конфігурацій.

Андрій, протестувальник:

- Вчора начали палити. Ми були он там посередині і Беркут би не відтіснили. А так ми їх запалили і вони відступили назад. Якби не покришки, вони б уже пішли на майдан. Якби не колеса ці.

Зі слів протестувальників, димова завіса над полем бою - ще й надійний спосіб убезпечитися від стрільців з того боку.

Андрій, протестувальник:

- Народна мудрість. Хтось придумав і так воно пішло. А шо ж з голими руками можна зробити. Так запалять зараз знов. Просто перемир'я трошки.

Гума, що горить - зброя неіграшкова. Після оголошення перемир'я опоненти обабіч барикад багаття з покришок ледь загасили. А напередодні від курного вогню постраждали навіть рятувальники, що приборкували пожежу в розташованому поряд будинку.

Андрій Ватолін, керівник департаменту Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- Запалили покрышки и они горели вплотную к зданию. Поэтому мы подали ствол, и наши отделения работали постоянно, сменяя друг друга. К сожалению, четыре сотрудника МЧС получили при этом травмы.

- Гасили і з той сторони. Поливали.

- Це вода звідти?

- Так. Та вода тільки наоборот розпалювала. Бо чим більше води на покришки, тим вони краще горять. Вони поливають, а воно ще більше розпалюється.

А ще автомобільні  шини - добрий плацдарм для огляду позицій супротивника. Тож попри оголошене на позиціях перемир'я гумовий арсенал весь час поповнюють.

- Час покаже. Може й не пригодяться. Запас не мішає ніколи.

- А де ви їх берете?

- А нашо вам? Я не знаю і мене то не цікавить.Так Бог дав, шо вони сюди попадають якимось чином.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.