Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Психічно хворий киянин напав на лікаря з ножем

30 січня 2014, 11:17
Дата ефіру/події: Четвер, 30 січня 11:17

Різанина в лікарні. У Києві колишній пацієнт напав на заступника керівника психіатричного закладу. Озброєний кухняним ножем 47-річний чоловік пройшов до кабінету лікаря.

На чоловіка, що забрів до адміністративного корпусу лікарні, ніхто з персоналу не звернув уваги. А вже за кілька хвилин відвідувач вискочив з кабінету керівника медичної частини. В руках у нього був закривавлений ніж. 

- Зайшов, та й його поранив. Було ножове раненіє.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- Він цілився в серце, але за рахунок того, що лікарю вдалося ухилитися, поріз виявився неглибоким. Власне після цього він утік, але недалеко.

Нападника швидко скрутили санітари й передали правоохоронцям. Чоловік опору не чинив і зізнався, що замислив убивство.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- Він стоїть на обліку в психоневрологічній лікарні з діагнозом шизофренія, нещодавно його виписали з лікарні. Власне це й було мотивом скоєння злочину. Як він пояснює - несвоєчасно його виписали зі стаціонарного лікування, фактично він не мав місця проживання.

Нині підозрюваний у СІЗО. Здоров'ю ж постраждалого лікаря вже нічого не загрожує. Напади на людей у білих халатах у столиці не дивина. Більш як півроку тому цьому медикові пацієнт зламав тазову кістку.

Михайло Агафонов, постраждалий лікар:

- Бросил бутылкой с недопитой водой в ответственного дежурного и полез в драку с целью нанесения телесных повреждений, я пытался их разборонить. В результате чего получил множественные травмы, среди которых перелом таза.

Лариса Канаровська, голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я:

- Бывают неприятные случаи с больными туберкулезными, психиатрическими, где идут активные нападения на медработников. 50-45 случаев, каждый год колеблется. Наши предложения какие были бы - прежде всего, чтобы была усилена охрана. Можно простейшие методы - кнопка и на камеру выведение - кто пришел, как пришел.

Щоби з'ясувати, чи має намір міністерство охороняти своїх лікарів, Свідок вкотре звернувся до відомства. Чиновники знову пообіцяли ретельно вивчити питання й надати вичерпну відповідь.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.