Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одещині селища без світла та тепла

30 січня 2014, 13:32
Дата ефіру/події: Четвер, 30 січня 13:32

Снігові замети відрізали від світу вісім селищ Котовського району Одещини. Хліб до них підвозять вантажівками рятувальники. Проте робити вкрай складно, адже дорогами рухатися майже неможливо. Без електрики у реґіоні лишилися понад 130 населених пунктів. Люди сидять без світла, опалення, а подекуди й води.

Сніговий покрив у Котовському районі подекуди сягає двох метрів. Зв'язок із зовнішнім світом забезпечують тягачі служби з надзвичайних ситуацій. До восьми селищ вони доправили дві с половиною тисячі буханців хліба. У місті Южному, де електрики, а разом з нею води та опалення не було чотири доби, рятувальникам довелося розвозити гарячу їжу по оселях. Адже частина багатоповерхівок не газифікована.

- А не знаете, здесь где маленькие дети есть, одинокие, старики лежачие?

- Я не знаю. Но говорят, здесь много есть. Где-то выше этажами.

Гаряча гречана каша, чай та окріп на каву. Дзвонили в кожну квартиру. Пропонували тимчасово переїхати до пансіонату, який опалюють за допомоги генератора. Все задарма - коштом міста.

Наталя Монастирська, керівник управління праці та соціального захисту населення м. Южного:

- Изъявили желание пока две семьи: девушка с семимесячным ребенком и одна женщина-инвалид с двумя детьми.

Згодом до профілакторію перебралися ще двадцятеро людей. І хоча світло в Южному увімкнули - повертатися додому містяни не поспішають. Минулого разу електрика протрималася менше доби. Потім впало ще кілька опор високовольтної лінії.

Сергій Пісков, технічний директор Одесаобленерго:

- На данный момент у нас 4 опоры на одном участке и 4 на другом. Итого надо произвести замену 10 опор по 110 кв., это - основное энергоснабжение города Южного и прибрежных населенных пунктов.

Найбільше знеструмлених селищ у Комінтернівському та Біляєвському районах. Мешканці Котовки без електрики вже десять діб. Груб тут майже не лишилося, котли не працюють, тож люди опалюють помешкання газом.

Олена, мешканка селища Котовки:

- У меня на 10 квадратах кухни двое маленьких внуков: 9 месяцев и годик. Оба уже кашляют. Потому что дышат этими газами.

У маленького Миколи - День народження. Своє шестиріччя зустрів у кімнаті з температурою плюс п'ять. Вдень нагріли майже до восьми. Каже, найліпший подарунок на свято - тепло.

- Я очень хочу, чтобы появился свет, чтобы мне было тепленько.

У батьків зараз одне питання - куди евакуювати дитину.

Євген, мешканець селища Котовки:

- Ребенок спит одетый. Ни помыть ребенка, ни переодеть. Дышит этим угаром уже 10 дней. Внучка маленькая уже получила отравление угарным газом.

Мешканці селища кажуть: телефонували до Ресу, райради й навіть до приймальні керівника області: там відповіли - чекайте. Скільки - невідомо. 

- В приемную я позвонила, девушка сказала: Делаются ремонтыне работы. Я сказала: вы извините, 10 дней, и что, ничего нельзя сделать, у нас же ж там плевая работа, не столбы попадали. Она говорит: Ждите.

Люди розповідають: за останні гроші купили генератори. Щодня згоряє бензину на сто гривень. Кошти в мешканців майже скінчилися. Допомоги чекати ні від кого, тож вирішили діяти рішуче.

- 31 числа, не будет до 31 - мы выходим на объездную дорогу. Сил терпеть нет.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.