Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Черкаська школа перетворилася на крижану скульптуру

31 січня 2014, 22:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 31 січня 22:28

Закрижаніла школа в Черкасах. Туди приходять фотографуватися, мов на екскурсії. За кілька годин будівлю вкрили бурульки через прорив труби з окропом на горішньому поверсі. Вода текла назовні й одразу замерзала. Пошкоджені і класи всередині. Тепер їх треба капітально ремонтувати.

Зіпсовані меблі, залиті стеля, підлога та стіни. Тут дітей навчали хімії. Цей клас у школі був зразковий. На початку нового навчального року його відремонтували. Кілька днів тому почепили нову плазму. Її теж накрила вода.

Юрій Лункін, директор Черкаської школи №19:

- На момент здачі школи до нового навчального року кабінет був в ідеальному стані, тобто ми, вважайте, його завершили. Тепер прийдеться все робити спочатку.

Підтоплення кабінетів першим побачив сторож, коли прийшов на роботу. Трубу прорвало на горішньому поверсі. Вода текла і всередину, і назовні. Тому частина фасаду в бурульках. Такого тут за історію школи не бачили.

Ірина Кучеренко, вчителька біології Черкаської школи №19:

- Зі стелі вода, по кісточки води, кругом ллється. Жахливо, звичайно. Я такі сцени не бачила ніколи, а тут довелося пережити.

У школі вдарили на сполох. Викликали аварійну службу й тепловиків. Все ліквідували оперативно. За кілька годин заклад вже опалювали, проте навчання того дня таки припинили. Молодші класи розійшлися, а старші разом з персоналом вичерпували воду. Кажуть, все робили добровільно, ніхто не примушував.

Владислав Гапонюк, учень 10 класу:

- Ми виносили воду, мили підлогу, багато чого, виносили парти. Все, що могли.

Оксана Кудря, учениця 10 класу:

- Звичайно, ми злякалися. Ми допомагали чим могли. Всі, всі хто був у школі присутній.

Трубу на горищі школи прорвало через спрацювання. Системі вже більше п'ятдесяти років, хоча її експлуатаційний термін - 15. Нині в закладі підраховують збитки. А в департаменті освіти сушать голови, де взяти гроші на ремонт.

Руслан Плакущий, працівник департаменту освіти Черкаського міськвиконкому:

- У зв'язку з тим, що сталася аварійна ситуація та пошкоджені і внутрішні приміщення, і стеля, то буде виділено більше коштів, ніж планувалося з початку року.

Коли гроші знайдуть, у департаменті освіти поки не кажуть. У школі ж скликатимуть раду: вона вирішуватиме, за що ремонтувати приміщення. А ось бурульки наприкінці дня позбивали, щоб вони не впали дітям на голови.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.